SDP-ov Saucha počeo prodičiti Pernaru zbog usporedbe u govoru, Pernar se dignuo i napustio sjednicu Odbora

Zastupnik Ivan Pernar napustio je današnju sjednicu saborskog odbora, nakon što mu je SDP-ov Tomislav Saucha počeo čitati bukvicu.

Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav danas je raspravljao o prošlotjednom izbacivanju Ivana Pernara iz Sabornice, odnosno o oduzimanju mobitela Branimiru Bunjcu koje je pritom uslijedilo.

Pernar je kasnio na sjednicu, no kad je stigao, dobio je riječ.

Pokušao je objasniti o čemu je riječ i koja je težina čina oduzimanja mobitela zastupniku Branimiru Bunjcu, kojemu je saborski stražar istrgnuo mobitel iz ruke.

Pernar je pokušavajući objasniti usporedio taj čin sa slučajem kad bi saborska kuharica došla i oduzela mobitel, jer su “oni osoblje”, te to nije isto kao kad bi saborski zastupnik oduzeo mobitel saborskom zastupniku, što bi značilo da je uzeo mobitel sebi ravnom.

Potom je Saucha uzeo riječ i počeo čitati bukvicu zbog te usporedbe Pernaru.

“Nemojmo raditi takvu distinkciju, to da su jedni, kao, zastupnici a drugi su Straža, čistačice itd.”, rekao je Saucha.

Pernar se ustao i otišao sa sjednice, a Robert Podolnjak uskoro je prekinuo sjednicu, naime nakon sat i pol rasprave oporba odlučila napustiti sjednicu te je time srušila kvorum.

Straži ne smije pasti na pamet staviti ruku na zastupnika, ili bez naloga bilo kome što oduzimati. Ovo je prvorazredni skandal

Facebook Komentari