Objavljeni troškovi puta Predsjednice RH u SAD: Glavaševićeva vožnja kobasa i let Vesne Pusić su skuplji

Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Sjedinjenim Američkim Državama iznose 73.867,60 kuna.

“Ukupni troškovi radnog posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Sjedinjenim Američkim Državama iznose 73.867,60 kuna, a uključuju troškove avionskih karata, smještaja, reprezentacije i dnevnica za Predsjednicu Republike Hrvatske i pročelnicu Kabineta Predsjednice”, doznaje Nova TV iz Ureda Predsjednice.

Podsjetimo, Ured predsjednice uporno je izbjegavao pitanja o posjetu Americi.

Za usporedbu, podsjetimo, put Bojana Glavaševića u Norvešku, nakon kojega si je prisvojio legendarni Thule nosač za privatne svrhe, stajao je oko 80.000 kuna.

Glavašević je tamo vozio kobase i vino i malo se družio, a prije toga je potrošio 10 tisuća kuna na večeru, ribe i vino.

Recimo i to da je tadašnja ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić 19. prosinca 2014. godine u Ankaru putovala redovnim zrakoplovnim letom, a vratila se vladinim zrakoplovom koji je pozvala da dođe po nju i troje suradnika.

To je proračun koštalo 120 tisuća kuna, odnosno 100 tisuća više nego da je delegacija prespavala u Ankari i ponovno se vratila redovnim letom.

Facebook Komentari