Nakon što je jedan ‘prijatelj’ mladića koji je propucan 11 puta i bačen u bunar uhićen, drugi sam došao

Nakon što je u srijedu navečer policija u Kaštelima uhitila 22-godišnjeg Vitu M. zbog sumnji da je sudjelovao u otmici, ranjavanju, a potom i ostavljanju u bunaru u Vrsinama 20-godišnjeg Matka M., policijska obrada se nastavila, piše Slobodna Dalmacija.

Vito je jučer tijekom dana priveden na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. Policija je izvijestila kako sumnjaju da je on 21. siječnja na trogirskom području u mjestu Vrsinama vatrenim oružjem teško ranio 20-godišnjaka nakon čega ga je ostavio u suhom bunaru i udaljio se s mjesta događaja.

Podsjetimo, mladić je pogođen s 11 metaka u noge, ruke, prsa te bačen u tri metra dubok bunar. Kako smo neslužbeno doznali, policija je do Vite došla nakon što je žrtva navodno “omekšala” pod stalnim pritiskom inspektora, a povezali su ga i zato što je kreditnom karticom svoje majke unajmio automobil ford fiesta u rent-a-car agenciji u kaštelanskoj zračnoj luci.

Taj je automobil, pak, zabilježen na nadzornim kamerama na putu prema Vrsinama, a tek će se vještačenjem utvrditi ima li u njemu tragova koji pokazuju da je žrtva bila u njemu.

Zatražen pritvor

Budući da Vito navodno ne vozi automobil, policija je posumnjala da je u priču upleten i njegov prijatelj Ivan K.. On se, pak, sam u četvrtak ujutro javio u policiju te je u poslijepodnevnim satima odveden na ispitivanje u ŽDO.

Doznajemo da je policija danima nadzirala njegovu kuću u Kaštelima i kada je čuo da mu je prijatelj Vito završio u policiji, odlučio se sam prijaviti.

Jedan i drugi mladić (koji su poznanici ranjenog Matka) za sada ne priznaju djelo i negiraju bilo kakvu svoju ulogu u otmici i ranjavanju.

Ranjeni je mladić u jednom drugom sudskom postupku naveo da su ga prije dvije godine ova dvojica tukla, prekrila ribarskom mrežom i stavila u hladnjak te ga potom natjerala na pljačku trgovine “Ribola” u Kaštel Novom iz koje je uzeo nešto više 1300 kuna.

Novac je predao Ivanu K. jer ga je ovaj optužio da mu je ukrao motocikl te ga je zbog toga natjerao i da opljačka jednu od poslovnica “Konzuma” koju je Matko odbio opljačkati.

Policija ispituje njihov odnos nakon toga, ali i kretanje dvojice mladića u petak navečer i subotu koji se dovode u vezu s otmicom i ranjavanjem. Jedan od uhićenih dobro poznaje Vrsine gdje je mladić ostavljen ranjen u pojilištu za stoku dubokom tri metra jer mu obitelj živi u tome mjestu.

Policija nije žurila s uhićenjem dok nisu ispitali hodogram kretanja ovog dvojca i sklopili neke praznine u mozaiku. Još se čekaju rezultati kombiniranog biološko-kontaktnog, daktiloskopskog, balističkog i toksikološkog vještačenja izuzetih tragova s mjesta događaja i uzoraka mikrotragova izuzetih očevidom na tijelu 20-godišnjaka.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je određivanje istražnog zatvora za obojicu privedenih, zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, što je istražni sudac uvažio te odredio jednomjesečni pritvor.

Strava kod Trogira: mladića pronašli u jami s deset prostrijelnih rana!

Facebook Komentari