Trump zaprijetio meksičkom predsjedniku zbog zida, Nieto otkazao posjet Washingtonu

Narodnu Republiku Kinu je razljutio također i američki predsjednik Donald John Trump, koji je prošlog tjedna potpisao zakon kojim se jačaju odnosi između SAD-a i Tajvana, te time posredno navijestio i američku zaštitu Tajvana u slučaju eskalacije krize s NarodnomRepublikom Kinom

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je podigao napetosti s Meksikom poručivši predsjedniku te zemlje Enriqueu Peni Nietu da otkaže posjet Washingtonu ako ne želi platiti zid na granici. Nieto je u međuvremenu otkazao posjet Washingtonu.

Trump je u srijedu potpisao izvršne uredbe o imigraciji i sigurnosti koje će omogućiti izgradnju “velike fizičke barijere na južnim granicama”. Također je najavio da će izgradnja zida na granici s Meksikom početi “za nekoliko mjeseci” i ponovio da će zid platiti Meksiko.

“Država bez granica nije država”, rekao je Trump. Novi američki predsjednik također je rekao da će zid spasiti tisuće života, milijune poslova i milijarde dolara, te je stanje na granici dugoj 3200 km nazvao “krizom”. “Od danas SAD će vratiti svoje granice”, rekao je Trump.

Facebook Komentari