Ministar financija Zdravko Marić o glasinama da je Agrokor u financijskim problemima i pred propasti

Ministar financija Zdravko Marić stigao je u Vladu gdje će premijera i ostale ministre izvijestiti o rezultatima koji su napravljeni u njegovom resoru tijekom prvih 100 dana vlade.

Marić je komentirao sve glasnije priče oko navodnih financijskih problema koji su pogodili Agrokor u kojima se spominje čak i mogućnost bankrota.

”Sigurno ne bih tako daleko išao. Upoznat sam jer sam tamo i radio, a kao ministar financija brinem i pratim kao i za sve kompanije. Mislim da su iz Agrokora u priopćenju naznačili da nema rizika što se tiče obveza u dogledno vrijeme, ali sigurno da ta činjenica o smanjivanju kreditnog rejtinga je imala neke reperkusije. Komapnija je i dalje u dobrom stanju i da do tako nečega neće doći”.

Podsjetimo, rejting agencija Moody’s je 2. siječnja snizila rejting Agrokora s B2 na B3, a vjerojatnost od bankrota s B1-PD na B3-PD, uz stabilne izglede.

“To snižavanje odražava naše mišljenje da Agrokor vjerojatno neće zadržati kreditne omjere u skladu s našim prijašnjim zahtjevima za B2 rejting u svjetlu pogoršanja operativne izvedbe do koje je došlo u prvih devet mjeseci 2016″, kaže Vincent Gusdorf, potpredsjednik i analitičar Moody’sa. Dodaje, pak, da stabilni izgledi odražavaju očekivanja da će Agrokor stabilizirati svoju zaradu u idućih 12 mjeseci unatoč žestokoj konkurenciji u Hrvatskoj i Sloveniji.

U radu svog ministarstva istaknuo je paket poreznih zakona.

”Još je rano govoriti o rezultatima, ali iz mog resora ćete čuti i od premijera kad bude govorio o postignućima. Integralna je bila porezna reforma, ali i neke druge stvari koje naravno nije samo Ministarstvo financija radilo nego i drugi resori”, rekao je Marić uoči sjednice Vlade.

Kraj imperija? Slovenski i hrvatski mediji prenose dramatičnu analizu po kojoj Todorić i Agrokor propadaju

Facebook Komentari