Bernardić teško optužio Plenkovića: Nije normalno da se u Izraelu oplakuju žrtve s dvoličnim izrazom lica, a druge se strane ovdje tolerira fašizam

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u razgovoru za HRT je ponovio da Vladi daje neprolaznu ocjenu. Posebno nas zabrinjava izvješće Transparency Internationala o povećanju percepcije korupcije u RH, što i ne čudi jer imamo Vladu koja tolerira plagiranje, sukob interesa i istovremeno vrši pritisak na Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa, rekao je Bernardić, prenosi HRT.

Na pitanje kako komentira izjavu Ranka Ostojića koji se upitao vlada li SDP-om predsjednik ili dva potpredsjednika iz sjene, Bernardić je rekao kako je SDP legalno izabrao vodstvo, Predsjedništvo, reorganizirao rad Kluba zastupnika. SDP je demokratska stranka, a ja sam prvi među jednakima, istaknuo je Bernardić.

Danas smo na Predsjedništvu stranke u povodu Dana sjećanja na holokaust osudili i izrazili zabrinutost za stanje ljudskih prava u Hrvatskoj, rekao je. Nije normalno da predstavnici Židovske općine ne idu na obilježavanje toga dana, a posebno nije normalno da se u Izraelu oplakuju žrtve s dvoličnim izrazom lica, a druge se strane ovdje tolerira fašizam. Umjesto ploče u Jasenovcu, skinula se izložba o holokaustu Ane Frank, rekao je Bernardić.

Facebook Komentari