Željko Babić nakon sjajne pobjede: Hrvatska ima veliko srce koje može sve

Nakon fantastične pobjede u četvrtfinalu protiv Španjolske nitko nije mogao sakriti sreću i zadovoljstvo pobjedom. Posebno se istaknula igra u obrani koja je bila fantastična. Izbornik Željko Babić posebno je bio sretan zbog mladih igrača koji su predvođeni Markom Mamićem i uz pomoć onih nešto iskusnijih došli do ove sjajne pobjede.

“Jako sam sretan zbog naših mladih igrača i ovih drugih koji baš nisu mladi, koji su danas baš ostavili sve i ono više što su imali na igralištu. Stvarno sam danas ponosan i jako sam sretan zbog hrvatskog naroda. Sretan sam i želim čestitati svojim momcima na igri i borbenosti. Imamo kartu za Pariz i ne mogu opisati koliko sam sretan”, rekao je izbornik Babić

“Presudila je naša obrana. Fantastično smo zatvorili pivotmena, danas smo to igrali na visokom nivou. U polufinalu nas čeka susret protiv Norveške. Norveška je jako brza, jako čvrsta. Mi ne znamo uopće u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Znam da Šebetić neće moći, Stepančić je isto u velikim problemima. Ne treba previše razmišljati o ničemu. Treba uživati u pobjedi i vrijeme će donijeti svoje. Hrvatska ima veliko srce koje može sve”, zaključio je emotivni izbornik Babić.

Stup hrvatske obrane Jakov Gojun izuzetno je ponosan na svoje suigrače nakon ove velike pobjede: “Presretan sam! Prvo sam sretan zbog svojih suigrača jer smo od početka vjerovali da mi to možemo iako nam je bilo pritisak, ali uspjeli smo probiti sve. Dobili smo jednu vrhunsku ekipu. Bio je dobar napad, bila je dobra obrana. Poručio sam zadnji put ne grizite nokte, ali ljudi mi smo u polufinalu!”

Iduća utakmica je protiv Norveške s kojom smo u posljednjih godinu dana igrali tri puta. Dva puta na Europskom prvenstvu u Poljskoj te u kvalifikacijama za Olimpijske igre. “Norveška je reprezentacija koja igra jako dobro. Gledao sam ih i danas prvo poluvrijeme. Trče jako puno, lete po terenu, ali sve je moguće. Jedna utakmica, 60 minuta, borit ćemo se pa ćemo vidjeti”, rekao je Gojun.

Slično razmišlja i Manuel Štrlek: “Sve pohvale dečkima, ovo je jako veliki rezultat. Igrali smo onako kako smo se dogovoriti, da ćemo zgusnuti sredinu i to smo jako dobro radili. Pustili smo ih da šutiraju izvana i da ako mogu da odigraju pet, šest dodavanja do krila da bude višak. Zabili su dosta golova s krila, ali primarno što smo se dogovorili to smo i spriječili i to je rezultat pobjede”, počeo je Štrlek i nastavio: “Treba se dobro sad odmoriti i pripremiti za polufinale. Mislim da je ovo jako velika stvar. Moramo se regenerirati za polufinale i pripremiti za tu utakmicu. Nije mala stvar igrati u polufinalu.”

Polufinale je na rasporedu u petak, 27. siječnja, u Parizu s početkom u 20:45.

Facebook Komentari