VIDEO Objavljen još jedan Mesićev govor, o Srbima, SDP-u, Udbi: Lisicu možete ofarbati u crvenu, žutu… ali ona će i dalje loviti kokoši

Samo dva dana nakon snimke u kojoj se vidi kako Stjepan Mesić tijekom jednog sastanka relativizira zločine koji su se dogodili u Jasenovcu, pojavila se nova snimka iz ožujka 1990. godine na kojoj Mesić govori o Udbi, Isusu, Srbima…

Snimku je na svom Facebooku objavila Radio emisija KROS, koja se na hrvatskom jeziku emitira u njemačkom gradu Karlsruheru.

”Stipe Mesić je 18.03.1990. održao govor u Karlsruheu kojeg se sigurno više ne sjeća i iza kojeg sigurno više ne stoji. Ipak je to bilo u mladenačkim danima. Kad pogleda video možda se sjeti što je govorio, malo o crvenim lisicama, o udbi, Isusu, Srbima …..

Ako ne možemo i ne trebamo zaboraviti zločine koje su pojedinci svjesno ili nesvjesno činili u ratnim sukobima kako možemo zaboraviti riječi koje je neko izgovarao pri punoj savjesti. Zato i postoje dokumenti koji istinito svjedoče o nekim zbivanjima ne radi revizionizma nego radi istine.

Uvijek je pitanje kad čovjek ne zna što je – nisam ja ustaša (pa dobro), nisam ja partizan (pa uredu), nisam ja čovjek (pa valjda znaš što si i čiji si produkt), nisam ja ovo, nisam ja ono, na kraju se ČOVJEK ipak mora odlučiti što je”, stoji u opisu snimke.

O progoniteljima

Budite sigurni da će onima koji su nas progonili biti bolje nego što je bilo nama…..

“Komunistička partija koja se nazivala nakon toga Savez komunista, a sad si tepa kao Stranka demokratske obnove, obećava demokraciju. Obećava puno toga, ali kao što sam i sinoć na jednom skupu rekao: lisicu možete obojiti i bijelom i crvenom i žutom bojom, ali ona će uvijek loviti kokoši”, kazao je Mesić za što je zaradio veliki pljesak.

Govoreći o nadolazećim izborima u Hrvatskoj rekao je da treba iskoristiti povijesni trenutak za prekidanje “45 godina mraka”.

“HDZ mnogi napadaju. Ima mnogo stranaka i pokreta koji su, u nekim zahtjevima, i radikalniji od nas. Ali njih nitko ne napada. Oni mogu pričati što god hoće i nitko im neće prigovoriti, ni vlast ni bilo koja etablirana snaga u zemlji. Ali ako Hrvatska demokratska zajednica izađe sa svojim stavovima i programom, ona je taj momenat napadana”, kazao je Mesić.

Tvrdi da su Hrvati sebi “iskrčili put sabljom u ruci”.

Naglasio je i da je HDZ stranka koja se bori za građanske slobode svih u Hrvatskoj.

“Borimo se za ravnopravnost svih Hrvata i svih onih koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom”, kazao je Mesić te dodao kako oni nisu “revanšisti” i da će tadašnjim ljudima iz vlasti biti bolje kada HDZ dođe na vlast, nego što je njima bilo kada je na vlasti bila Partija.

“Hrvatski narod je kroz povijest svim svojim susjedima nudio svoje vratove da nas jašu. Jašili su Mlećani, Turci, Talijani, Nijemci, Mađari, srpska oligarhija”, rekao je Mesić i zaradio pljesak

O Srbima

”Srbi u Hrvatskoj imaju pravo na autonomnost, ali kulturnu, to im nitko ne dira. Svoj jezik mogu znati. Ali nema nitko pravo, pa ni Srbi u Hrvatskoj Hrvatske prozivati, kako će zvati svoj jezik. Mi ga više od tisuću godina zovemo hrvatski i hrvatski će ostati”, rekao je Mesić.

”Mi nemamo vremena nadmudrivati se s Partijom’, kazao je Mesić te dodao da im na riječ “više ne možemo vjerovati”. ”45 godina ovaj narod im je vjerovao na riječ, a sad bi to morao biti šašav narod koji bi opet povjerovao na riječ”, rekao je Mesić i dodao kako je “noć trajala 45 godina”.

”Nitko u Hrvatskoj ne može imati ni milimetra manje zato što nije Hrvat, ali ni pol milimetra više”, kazao je Mesić.

O HDZ-u

”HDZ mnogi napadaju, vidjeli ste da ima puno pokreta koji su i radikalniji od nas. Ali njih nitko ne napada, mogu govoriti što žele”, govorio je Mesić.

”Vlast s HDZ-om plaši Srbe u Hrvatskoj. Svaki Srbin u Hrvatskoj mora znati da ukoliko Hrvatsku smatra svojom domovinom je dobrodošao, ali mora raditi na dobrobit te domovine, a ne za Miloševića i Šešelja. Ne za one bradate spodobe koje nam se prijete mitinzima”, rekao je.

No jučer je ustvrdio da je bio pod pritiskom drukčije politike HDZ-a:

VIDEO Mesić, koji se useljava u SAB-u, tvrdi da su oni koji su došli u logor Jasenovac bili spašeni

Share This Article