Potpredsjednik Sabora: Uz državnički dio posjeta Izraelu, mene je posebno ispunio posjet bazilici Svetog groba Isusova

Potpredsjednik sabora Milijan Brkić na fb-u se osvrnuo na posjet Izraelu.

[S POGLEDOM U BUDUĆNOST JOŠ SADRŽAJNIJIH ODNOSA HRVATSKE I IZRAELA]

Iako vremenski kratak, ali vrlo intenzivan, boravak u Svetoj Zemlji na mene je ostavio vrlo snažan dojam.

U sklopu službenog posjeta Izraelu izaslanstva Vlade RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, sudjelovao sam na susretima s izraleskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, predsjednikom Izraela Ruevenom Rivlinom te sam se kao voditelj Hrvatsko-izraelske skupine prijateljstva susreo s kolegom voditeljem parlametarne skupine Izralesko-hrvatskog prijateljstva Knesseta Esawijem Frejom.

Uz državnički dio posjeta Izraelu, mene je posebno ispunio posjet bazilici Svetog groba Isusova – najsvetije mjesto za sve nas kršćane.

Tamo smo se susreli s našim franjevcem, koji je došao iz Nazareta i postao čuvar Isusovog groba. Fra Siniša, koji je rodom iz Bjelovara, vrlo inspirirano nam je govorio o tom svetom mjestu.

Obišli smo mjesto posljednjeg pomazanja, Golgotu te Kristov grob gdje smo u tihoj molitvi uputili nekoliko svojih osobnih poruka.
Posjetili smo i Zid plača u koji smo utaknuli papirić sa željom.

Vrlo snažno me se dojmio i posjet Memorijalnom centru Yad Vashem. Čuli smo potresne priče o patnji žrtava holokausta, ali smo i osvjedočili pobjedi i snazi svih preživjelih, a posebno onih pravednika među narodima koji su spasili brojne živote, među kojima je i 113 Hrvata.

Prepun dojmova i osjećaja nakon posjeta Svetoj Zemlji – ispunjen snagom i duhom, učvršćen u vjeri, otišao sam iz Izraela ispunjen posebnom energijom i mirom u srcu.

Ipak je to Sveta Zemlja, ali i s pogledom u budućnost dobrih i još sadržajnijih prijateljskih odnosa naših dviju država.

brkicizrael

Facebook Komentari