Poslovično štedljivi Bračanin Plenkovićevoj vladi za prvih 100 dana dao, za njega, širokogrudno visoku ocjenu

U petak 27. siječnja bit će stoti radni dan Andreja Plenkovića na mjestu premijera. Prvih sto dana Vlade obilježila je porezna reforma, donošenje proračuna, dogovor sa sindikatima o povećanju plaća državnih službenika, ali i trzavice s BiH i Srbijom, kao i afera s ministrom Pavom Barišićem. No te je događaje zasjenila najava kako će Vlada vratiti Inu u hrvatske ruke – objavljena na Badnjak.

O radu Vlade, ali i trusnom stanju u SDP-u u Hrvatskoj uživo govorio je Arsen Bauk, članom Predsjedništva i saborski zastupnik SDP-a. Bauk je rad Vlade Andreja Plenkovića ocijenio između dvojke i trojke. “Prvi dan Vlade počeo je sa slučajem ministra Pave Barišića što se nastavilo i dalje slučajem ministrice Martine Dalić. O Ini i Molu se toliko govorilo, ali mislim da je veći slučaj HEP. Očekujemo detaljnu raspravu u tome u Saboru”, poručio je Bauk. Naglasio je kako je rad ove Vlade neodlučnost u obračunu s avetima prošlosti, pri čemu je spomenuo “spornu ploču HOS-a u Jasenovcu”.

Kazao je kako nije bilo uspjeha ni u vanjskoj politici. Potvrdno je odgovorio da je bilo trzavica, posebno sa Srbijom i u mandatu Zorana Milanovića, ali su one, rekao je Bauk – opravdane. “Mislim da politika koju je počeo voditi srbijanski državni vrh (podrška referendumu u RS-u i vlak poslan za Kosovsku Mitrovicu) – nije dobra i na nju se treba reagirati”, rekao je Bauk. Odgovarajući na pitanje “koliko se razlikuje Plenkovićeva vlada, od vlade Tihomira Oreškovića Bauk je kazao: “Postoji matematički zakon koji glasi da se sa nulom ne može dijeliti”. ‘Oreškovićeva vlada je kratko trajala da bi se mogla ocijeniti ali je činjenica da je u njezinom mandatu pripremljen veliki dio porezne reforme, kao što su neke stvari pripremljene još u vrijeme SDP-ove vlade”, rekao je Bauk. Kazao je i kako je bio na 3 večernja sastanka Mostovaca i SDP-ovaca. “Ti sastanci nisu tajni i svi su nas snimali. Bilo je i tajnih ali na njima nisam bio”, dodao je.

“SDP je prošao unutarstranačke izbore i naravno da ima razočaranih članova koji nisu prošli na funkcije na koje su se kandidirali. Demokratska smo stranka, ima različitih mišljenja, ali se ne događa ništa što se nije događalo i ranije”, rekao je Bauk. O konkretnom imenu SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba – nije želio govoriti. Jasno je rekao kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić ima njegovu podršku.

Facebook Komentari