Sanader o arbitraži s MOL-om: Tko je izgubio? Izgubio je onaj koji je cijelu priču započeo na temelju Ježićeve izjave, a on laže

Suđenje Ivi Sanaderu i suokrivljenima u aferi Fimi media nastavljeno je jutros nakon dulje stanke. Sanader je stigao na Županijski sud u pratnji odvjetnika, a nakon izlaska sa suda, kratko je odgovarao na novinarska pitanja.

Osvrnuvši se na odluku o arbitraži, Sanader je rekao da je njemu ona satisfakcija onoga što je govorio. “Tko je izgubio? Izgubio je onaj koji je cijelu priču započeo pred Međunarodnom arbitražom Ujedinjenih naroda na temelju Ježićeve izjave. A Ježić je lažni svjedok, to sam govorio i ovdje, a sve ono što sam govorio ovdje na sudu, to sam govorio i na arbitraži. Pitanje je tko je izgubio, ja mislim da je istina dobila”, rekao je Sanader.

“Ježić laže. Osim toga, tih 5 milijuna za koje oni govore, da je MOL potplatio bivšega premijera, to jest mene, imam pitanje – a gdje su tih 5 milijuna?”, upitao je Sanader, dodavši da je priču oko arbitražnog postupka, koja se u politici isticala kao zaštita nacionalnoga interesa pokrenula Milanovićeva vlada na temelju Ježićeve izjave. “Kako se može formulirati nacionalni interes na temelju lažnoga svjedoka?”, upitao je Sanader.

Bivši je premijer rekao da nema razloga komentirati rezultate arbitraže. “Sve ono što sam govorio ovdje na sudu, govorio sam i tamo i govorit ću ponovno”, rekao je.

Na pitanje novinara kako se osjeća i je li spreman na suđenje, Sanader je rekao da se osjeća dobro. “Poslije teške bolesti, u rehabilitacijskom sam postupku, ali osjećam se dobro”, rekao je Sanader.

Najveća korupcijska afera
Podsjetimo, u utorak je nastavljeno suđenje u najvećoj korupcijskoj aferi hrvatske politike, u kojoj je uz Sanadera optužena i njegova bivša stranka HDZ, odgođeno je još sredinom rujna 2016. zbog Sanaderove bolesti. Afera u kojoj je HDZ preko marketinške tvrtke Fimi media u vlasništvu Nevenke Jurak iz državnih i javnih tvrtki, a po direktnom nalogu Ive Sanadera, izvukao na milijune kuna za potrebe HDZ-a, još uvijek nema svoj sudski epilog.

Lani je, naime, Vrhovni sud ukinuo presude Sanaderu, HDZ-u i svim ostalim okrivljenicima za Fimi mediju, a slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Facebook Komentari