Mediji pišu da se Bernardiću ne piše dobro, U SDP-u raste nezadovoljstvo, pada rejting, sprema se detroniziranje

Dva mjeseca nakon dolaska Davora Bernardića na čelo SDP-a, ne prestaju priče o njegovu rušenju. Večernji list doznaje kako se prije par dana u Zagrebu održalo ‘druženje’ dvadesetak uglednih SDP-ovaca koji su bili kontra Bernardića.

‘Svi vide da se stranka raslojava iz dana u dan, rejting nam je u slobodnom padu. Uz sve to idu lokalni izbori, a mi nemamo kandidate ni za velike, ni za neke manje gradove i realno nam na lokalnim izborima prijeti potpop’, kaže izvor iz SDP-a listu.

Ipak, Bernardića će se, dodaje, do lokalnih izbora ‘pustiti na miru’, ali nakon toga, ako stranka izgubi i gradove i županije koje je do tada imala, sigurno će se krenuti u njegovo ‘rušenje’.

Tražit će, kaže izvor za Večernji list, raspisivanje izvanredne izborne konvencije za što je potrebna potpora pet županijskih odbora.

Paralelno s tim u stranci traje i rasprava o tome tko bi trebo zamijeniti Bernardića. Dio ljudi zagovara povratak Milanovića u politiku.

‘Razgovarali smo s njim i o tome i točno je da on nije za tu opciju, ali dat ćemo sve od sebe da ga nagovorimo’, govori izvor za Večernji.

Podsjetimo, Ranko Ostojić u ponedjeljak je u Pressingu N1 televizije bio vrlo oštar prema Bernardiću.

‘Mene interesira da SDP ima politike za koje smo se zalagali u predizbornoj kampanji, da se promijeni statut, da se donese novi program da se zna kud idemo i to je bilo obećano. Vidim da nam mediji određuju politku, imamo čuvare revolucije koji određuju što je korektn’, kazao je Ostojić.

Facebook Komentari