Evo što Savez antifašista kaže o Mesićevom istupu u kojem tvrdi da su dolaskom u logor Jasenovac ljudi bili spašeni

Na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se može čuti kako bivši predsjednik Stjepan Mesić relativizira ustaške zločine u logoru Jasenovac. Snimka je navodno nastala 1992. godine nakon Sarajevskog primirja na druženju sa zapovjednicima u Novskoj.

Savez antifašista o Mesićevoj se snimci oglasio priopćenjem.

“U povodu snimke izjave Stjepana Mesića o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ograđuje se od te izjave snimljene u Novskoj 1992.

Poznate su opetovane izjave S. Mesića o Logoru Jasenovac u vrijeme dok je on obnašao dužnost predsjednika RH, koje nisu u suglasju s onima na snimci iz 1992. snimljene u Novskoj. Primjerice, S. Mesić je 2003. bio nazočan na Komemoraciji u Jasenovcu, kad nitko od najviših državnih dužnosnika nije bio voljan to učiniti. Poznate su povijesne činjenice i svjedočenja preživjelih o ustaškim logorima u vrijeme Drugog svjetskog rata, pa tako i o Logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

Povijesne činjenice i svjedočenja ne mogu se redizajnirati niti falsificirati radi dnevno-političkih interesa, kako bi se umanjili zločini počinjeni tijekom režima Nezavisne države Hrvatske”, poručuju iz ureda.

VIDEO Mesić, koji se useljava u SAB-u, tvrdi da su oni koji su došli u logor Jasenovac bili spašeni

Facebook Komentari