Bravo Kauboji! Hrvatska svladala Španjolsku i ušla u polufinale Svjetskog prvenstva!

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale svjetskog prvenstva u Francuskoj nakon što je u susretu četvrtfinala u Montpellieru pobijedila Španjolsku 30-29 (17-15).

Hrvatska će u polufinalu, 27. siječnja igrati protiv Norveške koja je pobijedila Mađarsku 31-28. U drugom polufinalnom susretu igrat će Francuska i Slovenija. Francuzi su bili bolji od Švedske 33-30, dok je Slovenija slavila protiv Katara 32-30.

Španjolska je bolje ušla u utakmicu, međutim odabranici Željka Babića su vrlo brzo posložili redove i u šestoj minuti smo prvi put poveli (4-3).

Hrvatska je u nastavak susreta ušla furiozno i serijom 4-1 pobjegla na velikih 21-16. Međutim, Španjolska se polako vraćala u igru i sedam minuta prije kraja uspjela je izjednačiti (28-28). Hrvatska je u zadnju minutu ušla s golom prednosti no promašila je napad, pa je Španjolcima ostalo 40 sekundi za produžetak. Ipak, nisu uspjeli.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Mamić s devet golova, Luka Cindrić je dodao pet, Zlatko Horvat četiri, a Željko Musa i Domagoj Duvnjak po tri gola. Sjajni Stevanović je sakupio devet obrana. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Angel Fernandez sa sedam i Aleks Dušebajev s pet golova.

Share This Article