Vlada najavila žalbu na arbitražu o Ini, mediji pisali da je rok istekao, ali su se javili nadležni – rok je 1. veljače

Vlada je najavila da će se žaliti na odluku arbitraže o Ini, a rok za to po svemu sudeći istječe danas, pisali su mediji.

Na samu odluku nema žalbe, ali se postupak može pokrenuti pred švicarskim sudom. Tako piše Večernji list i tvrdi da je rok za to bio 30 dana.

No nije jasno tko treba podnijeti žalbu. Ministarstvo pravosuđa navodno se proglasilo nenadležnim i prebacilo to na Ministarstvo gospodarstva koje je vodilo postupak. Energetika je iz tog ministarstva prenesena u zaštitu okoliša na zahtjev Mosta. Vlada tvrdi da još ima vremena, a stručnjaci upozoravaju da su izgledi za žalbu slabi jer se švicarsko pravosuđe nerado miješa u odluke arbitražnog suda, pisali su danas mediji.

Iz Vlade je poslijepodne priopćeno kako će se žaliti na odluku arbitraže o Ini. Opovrgavaju pisanje medija da rok za žalbu istječe danas te navode da traje do 1. veljače ove godine.

U međuvremenu je stigao i odgovor i iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike u kojem stoji da Hrvatska poduzima sve raspoložive mogućnosti s ciljem zaštite nacionalnih interesa.

S obzirom na činjenicu da je arbitražni postupak tajan, uključujući sve podneske, odluke, korespondenciju i dokaze, a ta odredba o čuvanju tajnosti vrijedi i nakon okončanja arbitražnog postupka, u ovom trenutku ne možemo osigurati tražene odgovore. Ono što možemo kazati, jest da rok za podnošenje tužbe za poništenje pravorijeka još uvijek traje te će isti biti pravovremeno podnesen od strane ovlaštenih zastupnika, stoji u priopćenju Ministarstva.

Facebook Komentari