Vijest iz Srbije: Bivšeg ministra u Koštuničinoj vladi i profesora pronašli promrzlog na cesti – beskućnik je. A nije beskućnik, radi na fakultetu

Slobodan Vuksanović bivši ministar prosvjete u vladi Vojislava Koštunice, doktor znanosti i bivši sveučilišni profesor danas živi na ulici kao beskućnik.

Nedavno je pronađen u jednom beogradskom parku, sav promrzao i gladan nakon što su ga prijavili građani, pa su mu liječnici najbližeg doma zdravlja pružili pomoć.

Beogradski ‘Kurir’ piše kako je bivši ministar u srbijanskoj vladi i doktor znanosti dospio na ulicu nakon što je ostao bez profesorskog zaposlenja i razvoda braka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Istaknuti političar i bliski Vuksanovićev rođak Dragoljub Mićunović za beogradske novine izjavljuje kako ništa ne zna o sudbini Vuksanovića jer duže vremena nije s njim u kontaktu.

Oni koji su Vuksanovića zatekli na klupi u parku kažu da ‘nije sličio na sebe’.

‘Bio je zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike gdje je mogao i ugrijati, okupati i najesti. Odmahivao je rukama i govorio da ima prijatelja kod kojega može prenoćiti. Dao je i adresu.

Međutim, kada su tamo stigli, oni koji su mu pomogli zatekli su straćaru, a Vuksanović je inzistirao da ga tu ostave. Nisu imali izbora pa su ga tu i ostavili – objavljuje osoba koja je upoznata sa sudbinom bivšeg ministra, danas beskućnika.

Drugi srbijanski mediji pronašli su danas Vuksanovića

No, nije Vuksanović ni beskućnik ni bez posla što su objavili pojedini mediji, već je zaposlen kao profesor na privatnom Fakultetu za primijenjeni menadžment, ekonomiju i financije, a živi u stanu na Vračaru.

On je za Blic rekao da i je i nije iznenađen pričom koja je pojavila o njemu da je beskućnik.

– Iznenađen sam jer mi ovo sliči na bizarni filmski scenarij, naročito što svaki dan idem na posao pješice – naveo je Vuksanović.

Kako navodi, u politici je od 1989. godine, pa mu je jasno da se pred izbore uvijek lansiraju spin priče.

vuksanovićdanas

Share This Article