Povjerenik Hogan dolazi u Hrvatsku na poziv zastupnice Petir, koja u EP-u organizira izložbu Zeleno-plava zipka

Piše: Dražen Prša

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovala je 21. siječnja 2017. na tradicionalnom obilježavanju blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i njihovih vinograda te početka nove vinogradarske godine koje je organizirala Udruga vinogradara i voćara „Škrlet“ u vinariji obitelji Trdenić u Popovači.

Vlasnik te Vinarije, Tomislav Trdenić proglašen je jednim od deset najboljih mladih hrvatskih poljoprivrednika na natječaju koji je zastupnica Petir, kao ambasadorica projekta EPP-a, organizirala u Hrvatskoj u 2015. godini.

Upravo će njegova vina, kao i vina drugih moslavačkih vinara zastupnica Marijana Petir predstaviti ove godine 28. ožujka na izložbi „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ koju organizira u Europskom Parlamentu u Bruxellesu.

Izložbom će zastupnica Petir predstaviti Moslavinu, Park prirode Lonjsko polje i Sisačko-moslavačku županiju dok će na konferenciji koja prati izložbu predstaviti najvažnije gospodarsko-turističke manifestacije i potencijale županije.

„Svi posjetitelji moći će kušati hranu s naših OPG-a kao i vina naših vinara. Za vinare sam dogovorila i susrete s potencijalnim poslovnim partnerima jer mi je želja da se moslavačka vina nađu i na europskom tržištu“, rekla je zastupnica Petir prilikom proslave Vincekova.

Uz to, upravo je u siječnju završio novi natječaj koji je zastupnica Petir provela za odabir najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika, čije će se proglašenje održati 24. ožujka.

Na novinarski upit o dolasku europskog povjerenika za poljoprivredu i ruralni razvoj Phila Hogana u Hrvatsku, zastupnica Petir potvrdila je kako je povjerenik Hogan prihvatio njezin poziv.

Facebook Komentari