Majda Burić : Potpisani ugovori za 2016. godinu i sredstva će za Gorski kotar iznositi će 5.5 milijuna

Piše: Dražen Prša

U nazočnosti ministra Olega Butkovića i direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića danas su potpisani ugovori kojima se financiranje zimske službe preusmjerava sa općina i gradova brdsko-planinskog područja na Hrvatske ceste d.o.o. čime se uvelike olakšava financijska situacija lokalnih samouprava Gorskog kotara.

Danas smo potpisali ugovore za financiranje zimske službe održavanja nerazvrstanih cesta za gradove i općine brdsko-planinskog statusa
Dosad se to financiralo iz lokalnih proračuna koji su u vrijeme SDP-a osiromašeni za oko 30%, upravo zbog toga je financijska stabilnost tih gradova i općina narušena, a razvoj gotovo onemogućen
HDZ razumije problematiku Gorskog kotara i naša je dužnost posebnu pažnju usmjeriti na te krajeve kao i voditi aktivnu politiku regionalnog ujednačenog razvoja.

majda burić g kotar

Na tom tragu danas je učinjen veliki korak jer se u proračunima goranskih gradova i općina otvaraju dodatna sredstva za razvojne projekte i sl., a kompletno financiranje zimske službe preuzimaju Hrvatske ceste d.o.o.

Treba dodati da su sve razine vlasti u RH, od predsjednice do premijera Plenkovića, Vlade RH svjesne problema toga kraja i žele pomoći a ovo jedna u nizu mjera pomoći.

Potpisani ugovori za 2016. godinu i sredstva će za Gorski kotar iznositi 5.5 milijuna kuna i bit će isplaćena do kraja ovog mjeseca, dok će za 2017.g. ugovori ce biti potpisani uskoro, izjavila je za Hrvatsku danas saborska zastupnica Majda Burić (HDZ).

Share This Article