Gradonačelnik Ivan Vrkić: Zabranit ćemo držanje pasa na lancu

Piše: Dražen Prša

Gradonačelnik Ivan Vrkić sa svojim suradnicima posjetio osječki Azil na napuštene pse u Nemetinu i donio im medicinsku hranu neophodnu psima s posebnim zdravstvenim problemima te građevinski materijal za izgradnju dodatnih nadstrešnica.

Također, najavio je kako će već na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti odluku da se u Osijeku zabrani držanje pasa na lancu.

Usvoji li Gradsko vijeće ovu odluku, ističu iz Grada, Osijek će biti drugi u Hrvatskoj, nakon Zagreba, koji će odabrati prijateljski i humani pristup prema onima koji se s pravom nazivaju najboljim čovjekovim prijateljima.

Trenutno je u Azilu zbrinuto 180 pasa, no svakodnevno dobiva nove stanare.

Sukladno ugovoru koji je potpisan s Gradom, Udruga Pobjede prikuplja napuštene pse, osigurava im smještaj, hranu, liječenje, šetnju i istrčavanje, ali i puno više od toga. S više desetaka tisuća volonterskih sati odrađenih samo unutar azilskih ograda, uz pomoć svojih sugrađanki i sugrađana, pretvorila je Azil u ponos našega grada.

Organizacijom raznovrsnih javnih događanja, info štandovima, izravnom komunikacijom s ljudima, vlastitim primjerom i medijskom pozornošću žele pozitivno utjecati na promjene koje su nužne – aktivni su u zagovaranju pozitivnih promjena u politikama zaštite životinja i zbrinjavanja napuštenih i nezbrinutih životinja, nastoje potaknuti javne rasprave i biti njihovim aktivnim sudionicima.
Osim zaštite životinja, važno je djelovati i na polju prava životinja i njihovog promicanja. Kroz svoje aktivnosti i javne kampanje promiču održiv i suosjećajan način življenja, vjerujući kako borba za ravnopravnost, nenasilje i mir mora podrazumijevati širenje kruga suosjećanja na životinje.

Volonteri koji drže Azil na svom su Facebooku objavili kako je ovo povijesni dan, te da je ovaj gradonačelnikom posjet vrhunac dobre suradnje i pomoći.

Ističu kako je vrijednost poklona koje su Vrkić i suradnjici donijeli u Azil skoro deset tisuća kuna. Podsjećaju, također, da je gradonačelnik u posljednje dvije godine riješio pitanje kanalizacije pokrenuo pitanje legalizacije koje je sada u tijeku, te sudjelovao u brojnim kampanjama. (gradonačelnik.hr)

Facebook Komentari