13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Aleksić objasnio svoju ulogu u Saboru i odnos sa Živim zidom, a...

Aleksić objasnio svoju ulogu u Saboru i odnos sa Živim zidom, a neke je zamolio da ostave svoje savjete za po doma

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić pojasnio je svoju ulogu u Saboru i odnos za Živim zidom.

MOJA ULOGA U HRVATSKOME SABORU

Moram objasniti neke stvari koje nisu jasne nekim pojedincima. Ja nisam član Živoga zida, ja sam član Kluba Živoga zida i SNAGE.

Ja sam predsjednik Glavnog odbora stranke SNAGA, koja je u vrlo uskoj vezi s Udrugom Franak te ja kao član SNAGE i Udruge Franak, račune za posao koji obavljam u Saboru polažem isključivo članovima stranke i članovima Udruge Franak.

Ja se nisam u Hrvatski sabor došao prepucavati s kolegicama i kolegama, nego sam došao pokušati riješiti probleme u vezi s nezakonitim poslovanjem banaka.

Cijenim sve kolegice i kolege zastupnice i zastupnike, i ne zanima me niti u kojim su strankama, niti jesu li možda nešto nekome krivi, jer za krivnju postoje sudovi, a ja sudove uglavnom vodim s bankama, a ponešto i s HNB-om preko DORH-a.

Kolegama iz Živoga zida svakako sam zahvalan što su me primili u svoj klub, jer na taj način mogu biti glasniji, mogu uzeti stanku, jednostavno mi je lakše raditi, i potencijalno sam efikasniji.

S kolegama iz Živoga zida imam izuzetno korektan kolegijalan odnos, ali moj način je drugačiji nego način kolega iz Živoga zida, iako imamo dosta slične ciljeve. Zato, svi oni koji mi pokušavaju savjetovati da promijenim svoje ponašanje prema vladajućima – molim vas da svoje savjete ostavite za po doma.

Ja se savjetujem s Udrugom Franak, a ne s virtualnim svijetom.

I nastojat ću argumentima dokazati da su zakoni koje sam nedavno predložio potrebni te da MOST i HDZ jednostavno moraju te zakone pogurati prema donošenju i konačnom zaustavljanju nezakonita poslovanja banaka, kao što su javno obećali krajem 2015., i svoje obećanje još uvijek nisu ispunili – međutim, ništa ne ide na silu. Ja neću odustati od načina borbe koji vodim već šestu godinu zajedno s mojim suborcima iz UF-a.

Taj način osobno smatram jedinim pravim načinom, i pokazalo se da takav način donosi i rezultate, koji su i mjerljivi i vrijedni, što najbolje znaju ljudi koji su proveli konverziju CHF kredita, a i ja sam jedan od njih.

Naš kolektivni sudski proces također ulijeva nadu da bi moglo sve to još bolje završiti za dužnike. Nadam se da sam pojasnio moju ulogu u Hrvatskome saboru. Isto tako, nikome ne branim da se bori na svoj način za svoje ciljeve, niti ikome savjetujem kako da mijenja društvo, radije ću svojim primjerom pokušati druge navesti na suradnju, nego kritikom i prigovorom iskazivati svoje nezadovoljstvo.

Jer, to sam mogao i bez ulaska u Sabor. U Saboru imam šansu utjecati na neke bitne promjene, pa ću pokušati tu šansu iskoristiti. Nije mi bitno sviđam li se nekome ili ne, bitno mi je da ostvarim rezultat. Ako ne ostvarim nikakav rezultat, ako se baš ništa ne promijeni u bankarskom ponašanju prema dužnicima, ako banke budu još godinama manipulirale kamatnim stopama, onda uistinu nisam učinio ništa, ma koliko se trudio. Pa će onda sav moj trud definitivno biti uzaludan. U međuvremenu, ipak ću nastojati na dosadašnji način.

I konačno, ako nekome ne odgovara moj način, može promijeniti kanal, to je vrlo jednostavno. 🙂

Najnovije

Još iz rubrike