Ruski predsjednik Putin uskoro dolazi u posjetu Orbanu, Szijjarto kod Lavrova

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zakharov na konferenciji za novinare u Moskvi izvijestila je kako u ponedjeljak u posjetu svom ruskom domaćinu Sergeju Lavrovu dolazi mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Prema Zakharovoj dvojica ministara raspravljati će o bilateralnim odnosima, s posebnim naglaskom na provedbu sporazuma koji su sklopljeni između premijera Viktora Orbana i ruskog predsjednika Vladimira Putina tijekom susreta u Moskvi 17. veljače 2016. Prema planu dva ministra razmijeniti će mišljenja o svim aktualnim međunarodnim pitanjima, uključujući i borbu protiv terorizma, odnose Europske unije i NATO-a te Europske migracijske krize te situacije u Ukrajini -izvjestila je Zakharov, a prenio mađarski MTI.

Predstojnik ureda predsjednik Vlade Mađarske Janos Lazar prethodno je u Budimpešti obznanio kako 2. veljače ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi u Budimpeštu, a put Petera Szijjartoa idući tjedan u Moskvu je upravo s ciljem pripreme Putinovog posjeta Budimpešti.

Facebook Komentari