Rat u HSS-u eskalirao, suspendirani Matić 15-ak predsjednika četvrti Zagreba izašli su iz stranke, Beljak: To su uhljebi!

Suspendirani član HSS-a Nenad Matić i 15-ak predsjednika gradskih četvrti grada Zagreba izašli su iz stranke. Nezadovoljni su načinom upravljanja predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

Nažalost, s današnjim danom prestat ćemo biti članovi jedne povijesne, dobre, poštene stranke koja u ovom trenutku ima nepošteno, nekorektno vodstvo, rekao je Nenad Matić, suspendirani predsjednik zagrebačkoga gradskog odbora HSS-a koji je s većinom predsjednika gradskih četvrti HSS-a izašao iz stranke. Razlozi su ponajprije nestaturano djelovanje aktualnog predsjednika stranke Kreše Beljaka. Ovo je nije zbogom već doviđenja HSS-u nakon što u stranci više ne bude Kreše Beljaka, rekao je Matić.

Danas HSS, po nedemokratskim postupcima, više nije onaj HSS u koji smo se učlanili i čiji smo dugogodišnji članovi. Suspendiraju se kandidati za predsjednika, raspuštaju općinske, gradske, županijske organizacije, laže se u javnom prostoru, napomenuo je. Još razmišljaju na koji će način i u kojoj formi nastaviti političko djelovanje, a spremaju se za lokalne izbore. Mandate u gradskoj Skupštini ne misle vraćati HSS-u.

Beljak: Sretan im put!

Izlazak iz stranke 15 HSS-ovaca telefonom je komentirao predsjednik stranke Krešo Beljak. Gospodin Matić i ljudi koji su uz njega nisu političari nego uhljebi. Do sada su jako dobro koristili ime HSS-a kako bi istrgovali svoja radna mjesta i pozicije, dakle svoje osobne interese. Nema nikakavih njihovih političkih ideja niti političkih poruka. Riječ je o običnim uhljebima i sretan im put!, kazao je Beljak.

Definitivni razlaz s HSS-om: Župan Koren stvara stranku, pridružuje mu se 12 predsjednika općinskih i gradskih organizacija

Facebook Komentari