HNS-ov Odbor za branitelje: Branitelji se u Domovinskom ratu nisu borili za stjecanje materijalnih prava nakon rata

U povodu zahtjeva skupine branitelja za dodjelom 7% dionica od eventualne prodaje HEP-a, Odbor za branitelje Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata ovim putem obavještava javnost da se tome protivi iz više razloga.

Branitelji se u Domovinskom ratu nisu borili za stjecanje materijalnih prava nakon rata, nego za oslobođenje od agresora i uspostavu slobodne, neovisne i demokratske Republike Hrvatske

Skupina ljudi uzima si za pravo istupati u javnosti kao da su predstavnici svih sudionika Domovinskog rata, što nisu, a jedino na čemu rade je konstantno poboljšavanje isključivo vlastitih materijalnih koristi i manipuliranje s braniteljskom populacijom.

Dodjela 7% dionica od eventualne prodaje 24,99% HEP-a Fondu branitelja iz Domovinskog rata bio bi čin nepravde u odnosu na sve ostale građanke i građane Republike Hrvatske

Fond branitelja iz Domovinskog rata već je pokazao svu svoju neučinkovitost i manipulativnost prodajom dionica INA-e mađarskom MOL-u, direktno protivno hrvatskim interesima (s 42% na 49%), tako da ostaje nevjerica u njegovu učinkovitost u budućnosti. Trebalo bi razmisliti o preustroju Fonda, koji bi trebao biti znatno učinkovitiji.

Država za branitelje iz proračuna već izdvaja više od šest milijardi kuna godišnje i to bez troškova Ministarstva branitelja.

Na državi je i treba biti stalna obaveza brige za branitelje i članove njihovih obitelji koja je sadržana i dobro formulirana u Zakonu o braniteljima iz Domovinskog rata.

Nadamo se da Titanik Vlada neće popustiti pritisku dijela branitelja koji imaju krajnje nerazumne zahtjeve i tako se nasukati na santu leda i puno prije nego se očekuje, stoji u priopćenju HNS-a.

Facebook Komentari