Babić nakon Egipta: Igrali smo opet i sa sedmim igračem. Ja bih rekao sveti sedmi igrač!

Ad

Hrvatska je pobjedom 21:19 protiv Egipta izborila četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Odlično izdanje Hrvatske u prvom poluvremenu i nešto slabije u drugom bilo je dovoljno za plasman među najboljih osam na svijetu.

“Mislim da smo dobro kontrolirali cijelu utakmicu. Imali smo malo problema u drugom poluvremenu, ali bilo je dobro. Dečki su bili odlični. Jako su se borili i željeli pobjedu”, rekao je izbornik Željko Babić pa pojasnio zašto Hrvatska nije bila brza kakvu on uvijek želi vidjeti:

“Danas sam malo manje rotirao nego inače i malo smo se umorili zbog toga. Malo smo stali, ali zato smo bili čvrsti u obrani. Igrali smo opet i sa sedmim igračem. Ja bih rekao ‘sveti sedmi igrač!”, rekao je Babić pa nastavio:

“Mi smo ostvarili naš cilj. Gledajte, došli smo bez puno igrača i to hrvatska javnost mora znati. Svašta se pisalo, a nitko ne spominje da smo mi ovdje praktički bez pet startera i to je jako teško. Hrvatska je dana pokazala veliko srce. Ozlijedio nam se pri kraju i Luka Stepančić. Mislim da ima distorziju zgloba, ali moramo još vidjeti”, rekao je Babić pa za kraj pohvalio i Venija Loserta:

“Venio je napravio odličnu stvar. Doveo nam je Pešića koji je bio odličan!”

Na izbornika se nadovezao i Jakov Gojun.

“Ispali su olimpijski pobjendici i europski prvaci, ali mi smo hvala Bogu tu gdje jesmo. Napravili smo odličnu stvar i sretni smo. Dižemo se. Malo nas ozljede zezaju… Borimo se svaku utakmicu i bacamo na glavu pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti”, rekao je Gojun pa dodao:

“Danas smo obranu igrali jako dobro s Pešićem. Neka protiv Španjolske bude perfektno jer u napadu je danas malo štekalo. Opet smo imali neke crne rupe, ali bitno je da smo izdržali.”

Za kraj je Gojun imao i poruku za navijače, pišu Sportske novosti.

“Budite strpljivi. Čuvajte živce i dajte nam podršku jer ćemo mi dati sve od sebe!”

Facebook Komentari