Splićanke mogu odahnuti, policija je pratila i pronašla fantoma koji je napadao žene

Splitska policija napokon je uspjela naplatiti svoj trud i uhititi muškarca za kojeg sumnjaju da je u posljednjih mjesec i pol dana na području gradskog kotara Spinut fizički napao najmanje dvije žene, piše Slobodna Dalmacija.

Radi se, kako smo neslužbeno doznali, o 35-godišnjaku koji ima određenih psihičkih problema i koji živi nekoliko stotina metara dalje od mjesta prvog napada u Jobovoj ulici.

Doznajemo kako je, u odnosu na njegov fizički izgled od prije nekoliko godina, i danas vidljivo njegovo izrazito fizičko propadanje, a kad su ga policajci uhitili imao je ozljede na glavi i bio je u prilično zapuštenom stanju. Kazao je navodno da je pao.

Prepoznala ga konobarica

Uhićen je u četvrtak navečer, kada je konobarica koja radi u jednom od spinutskih kafića popodne primijetila da je prati neki muškarac čudnog ponašanja. Naišla je na jednu od nekoliko policijskih ophodnji koje su razmještene po Spinutu te im je rekla što se dogodilo. Pokazali su joj navodno neke fotografije te je ona prepoznala 35-godišnjaka.

Policija je potom išla provjeravati gdje se on nalazi te su dobili dojavu da je primljen na Hitnu pomoć s ozljedama glave. Odmah su organizirali akciju i blokirali bolničku zgradu kako im slučajno ne bi umaknuo.

Nakon što je uhićen, doveden je u postaju na obradu i u početku je bilo jako teško komunicirati s njim, tako da je odveden na psihijatriju, no tamo nije zadržan. Koliko je zasad poznato, policija ima dokaze koji ga sigurno povezuju s najmanje dva napada, i to ona prva dva koja su se dogodila krajem studenoga prošle godine.

Tada je prvo u Jobovoj ulici u subotu oko 23.30 prišao djevojci i udario je, a kad je pala on ju je nastavio udarati. Sat vremena poslije, oko jedan sat ujutro, ponovno je napao, udario je žrtvu po vratu. Naravno, tu je i ovaj zadnji, neuspjeli pokušaj kada je pratio konobaricu.

Facebook Komentari