Dobar ulov: Zaplijenjeno više od deset kilograma marihuane

Piše: Dražen Prša

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga uhitili su dvojicu osumnjičenika nakon što su saznali da se 34-godišnjak bavi prodajom droge i nakon što je 17. siječnja obavljena kupoprodaja s 37-godišnjakom.

Dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika te zaplijenili preko deset kilograma marihuane i 11 mililitara ulja sjemena konoplje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjak na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane, koju je potom skrivao i prepakiravao, nakon čega je tako pripremljenu marihuanu, u količinama od po kilogram i više, preprodavao drugim osobama među kojima je i 37-godišnjak koji je također drogu dalje preprodavao.

Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. st. 2 KZ-a te su predani pritvorskom nadzorniku – poručili su iz PUZ-a.

Temeljem naloga suca istrage policijski službenici pretražili su osobni automobil kojim se koristio 37-godišnjak te su pronašli dva paketa s ukupno 2.248 grama marihuane, a pretragom osobnog automobila kojim se koristi 34-godišnjak pronašli deset paketa s ukupno 7.813 grama marihuane. (PUZ)

Facebook Komentari