VIDEO Pogledajte dramu u Saboru i nasilno izbacivanje Pernara: Svi klubovi zatražili stanku

Drama u Saboru zbog izbacivanja Pernara: Svi klubovi zatražili stanku.

Željko Reiner je prekinuo sjednicu Sabora na pet minuta, zbog verbalnog sukoba s Ivanom Pernarom. Njega je prethodno dvaput opomenuo zbog ometanja sjednice, jer je Pernar glasno dobacivao iz klupe. Potom mu je Reiner naredio da napusti sabornicu, no Pernar se na to oglušio.

Nakon toga su došli djelatnici saborske straže, no ni oni nisu uspjeli Pernara nagovoriti da izađe, pa je Reiner prekinuo sjednicu dok se “situacija s Pernarom ne riješi”.

“Zaustavit ćemo vrijeme dok se ova situacija ne razriješi. Kolega Pernar, koji silom želi privući pozornost javnosti i medija, će sad konačno biti sretan”, rekao je Reiner, nakon čega je Branko Bačić u ime HDZ-a tražio petominutnu stanku. “Napravit ćemo stanku radi mira u ovom Saboru”, rekao je Reiner.

“Akademik je upravo najavio totalitarne metode, čekamo da po mene dođe straža. Evo, ovog trenutka dolazi s ciljem da me izbaci”, rekao je Pernar mirno čekajući da straža dođe do njega.

“Reiner nema pravo na fašistički način, kao Hitler voditi Sabor”, rekao je Pernar straži te odbijao izaći.

“Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika, ovo je njihova politika EU i ljudskih prava za koje se zalaže Pkenković”, vikao je Pernar dok su ga izbacivali iz Sabora.

U Pernarovu obranu stali su Ranko Ostojić te Krešo Beljak.

“Niti s jednim drugim predsjedavajućim nema problema, samo Reiner. On stalno upada u riječ. Imate tri minute i on vam tri puta upadne u riječ. Problem je u Reineru, on ne bi trebao voditi sjednice Sabora, pogotovo ne ovako. Ovo će postat svakodnevno, što mislite da ću prestati govoriti o HDZ-ovom kriminalu”, ispred sabornice je nakon svega rekao Pernar.

pernardvaizbac

Sinčić je udaljen sa sjednice. Straža mi je otrgnula mobitel iz ruke. Mislim da je došlo do prekoračenja ovlasti i mislim da sjednicu vodite u krivom smjeru. Ovakve scene ruše dignitet Sabora, kazao je zastupnik Živog zida Branimir Bunjac.

sincic

………

VIDEO Drama u Saboru: Akademik Reiner Pernara nasilno izbacuje iz sabornice, saborska straža ga izvukla van

Facebook Komentari