VIDEO Brkić o Pernaru: Hrvatski sabor je mjesto digniteta, isprika svim građanima

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na društvenim mrežama komentirao je današnju situaciju u Saboru i izbacivanje Ivana Pernara i Ivana Vilibora Sinčića.

“[HRVATSKI SABOR MJESTO DIGNITETA; ISPRIKA SVIM GRAĐANIMA]

Hrvatski sabor bi trebao odavati jednu posve drugačiju sliku od današnje. Svatko od nas pojedinaca koji je izabran u Hrvatski sabor trebao bi svojim životom, načinom rada i ponašanjem, biti primjer kako se s dostojanstvom odnositi prema instituciji, najvišem zakonodavnom tijelu.

Naš Hrvatski Sabor je mjesto gdje se svaki pojedinac mora ponašati primjereno, časno, dostojanstveno, uljuđeno, a posebno biranim riječima iznositi i najžešću argumentiranu kritiku, jer je to dužan hrvatskom narodu koji ga je izabrao da ga u tom časnom domu predstavlja.

Zamislite kako se osjeća naš narod kad vidi takve scene. Sigurno se ne osjeća ponosno, sretno i časno.

Nažalost, određene kolege svojim načinom rada dovode do anarhije i nepotrebnih sukoba. Kao pojedinci smo odgojem, obrazovanjem i životnim iskustvom stekli neke norme ponašanja i moralna načela kojih se trebamo držati u životu, a posebice na mjestu digniteta hrvatskog naroda – Hrvatskom saboru.

Moramo biti odgovorni u svojem načinu rada. Ne trebaju nam kodeksi za to, ako smo sami formatirani kao osobe. Stoga, koristim ovu prigodu i ispričavam se svim građanima zbog današnjih događanja u Saboru.

Krajnje je vrijeme da se počnemo ponašati odgovornije, zastupamo i štitimo interese onih koji su nas izabrali u Hrvatski sabor i prestanemo se baviti sami sobom!”, napisao je Brkić na facebooku.

Facebook Komentari