Najnovije

Soroš napao Trumpa: varalica i podmukao, želio bi biti diktator…. Osobno sam uvjeren da će pasti

Theresa May neće ostati na vlasti sve dok Brexit sakati njezinu vladu, a Donald Trump je diktator koji će pasti – rekao je milijarder George Soros na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Uoči Trumpove inauguracije, Soros je kazao kako je novi američki predsjednik “varalica i podmukao jer priprema trgovinski rat koji će imati veliki utjecaj na Europu i ostatak svijeta”, piše The Guardian.

‘Trump, koji bi želio biti diktator, nije očekivao da će pobijediti, bio je iznenađen. Osobno sam uvjeren da će pasti jer ideje koje ga vode su kontradiktorne’, kazao je Soros u Davosu.

Soros smatra i da vlada u Velikoj Britaniji neće dugo ostati na vlasti.

‘Po mom mišljenju, premijerka May neće dugo ostati na vlasti. Već sada ima podijeljen kabinet i jako malu većinu u parlamentu. Mislim da neće potrajati’, rekao je Soros.

Podsjetimo, u Davosu se nalazi i hrvatski premijer..

Andrej Plenković sudjelovat će danas na Svjetskom gospodarskom forumu na panelu pod nazivom “Go East: Strenghtening Europe’s Neighbours“.

U raspravi će sudjelovati i srbijanski premijer Aleksandar Vučić, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz i povjerenik Europske komisije za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

Od bilateralnog susreta dvojice premijera neće biti ništa, iz Davosa javlja naša reporterka Katarina Brečić.

Najavljujući panel u četvrtak, hrvatski je premijer kazao da će “razgovarati o politici susjedstva, daljnjoj politici proširenja EU i suočavanju s izazovima koji postoje, a poruka je Hrvatske da je prije svega nužna stabilnost u našem susjedstvu jer to omogućuje kvalitetan i prosperitetan rast naše zemlje”.

U petak će premijer uz sudjelovanje na panelu pod nazivom “Go East: Strenghtening Europe’s Neighbours” sastati i s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Svjetski gospodarski forum, neprofitna organizacija osnovana 1971. sa sjedištem u Ženevi, ove godine u središtu interesa godišnjeg sastanka ima pitanje populizma na koje će političari, ekonomisti, znanstvenici, umjetnici i aktivisti pokušati dati odgovore iz različitih aspekata.

Gotovo 300 političkih čelnika iz 70 zemalja i oko 1000 čelnika velikih kompanija raspravlja o tome od utorka do petka u Davosu, kao i o poticanju gospodarskog rasta, socijalnoj inkluziji i širenju automatizacije u industriji što dovodi do ukidanja radnih mjesta.

Facebook Komentari