Snažan patriotski govor Donalda Trumpa: Kupujte američke proizvode i zapošljavajte američke radnike

Novi američki predsjednik Donald Trump, održao je govor nakon što je položio prisegu.

“Moji dragi Amerikanci i građani svijeta, hvala vam. Mi, građani Amerike, sada zajedno sudjelujemo u naporima da ponovno izgradimo našu zemlju i vratimo obećanje koje smo dali svim našim ljudima. Zajedno ćemo odrediti smjer u kojem će Amerika i svijet ići u mnogo narednih godina. Suočavat ćemo se s izazovima i teškoćama, ali obavit ćemo taj posao. Svake 4 godine okupljamo se ovdje kako bismo mirno obavili primopredaju vlasti. Zahvalni smo predsjedniku Obami i njegovoj supruzi Michelle na ovom prijelaznom razdoblju. Bili su izuzetni. No, današnja ceremonija ima posebno značenje, jer danas ne samo da prenosimo vlast s jedne na drugu administraciju, nego prenosimo vlast iz Washingtona na vas, narod SAD-a.

Predugo je malena skupina u našem glavnom gradu ubirala beneficije dok je narod trpio i to su činili na njihovu štetu. Washington je cvjetao, ali narod nije sudjelovao u svemu tome. Političari su se bogatili, ali su se tvornice zatvarale. Establišment je štitio sebe, ali ne i građane ove zemlje. Njihove pobjede nisu bile vaše pobjede, i dok su oni slavili, bilo je malo razloga za slavlje siromašnim obiteljima diljem naše zemlje. Sve će se to promijeniti upravo danas i upravo sada, jer je ovaj trenutak vaš trenutak, on pripada vama. Pripada svima okupljenima ovdje, koji nas gledaju diljem Amerike. Ovo je vaš dan, vaša proslava, a SAD je vaša zemlja.

Ono što je doista važno nije to koja je stranka na vlasti, nego upravlja li našom vlašću narod. Ovaj dan, 20. siječnja 2017. godine bit će upamćen kao dan kad su ljudi, građani, narod, ponovno postali vladari ove nacije, ove zemlje. Zaboravljeni muškarci i žene naše zemlje više neće biti zaboravljeni. Svi vas sad slušaju i dio ste pokreta kakav svijet nikad dosad nije vidio. U središtu ovog pokreta je ključno uvjerenje, a to je da nacija postoji kako bi služila svojim građanima.

Amerikanci žele dobre škole za svoju djecu, sigurne četvrti i sigurna radna mjesta, to su razumni zahtjevi za naš narod, ali za većinu naših građana postoji drugačija stvarnost. Siromašne majke i djeca, oronule tvornice po cijeloj zemlji i obrazovni sustav koji ima novca, ali koji našim mladima uskraćuje znanje. Tu je izločin, bande i narkotici koji su toliko toga oduzeli našoj zemlji. Ovo američko krvoproliće prestaje upravo sada i upravo ovdje. Mi smo jedna nacija i njihova bol je naša bol, njihovi snovi su naši snovi i njihovi uspjesi će biti naši uspjesi. Dijelimo jedno srce, jedan dom i jednu slavnu sudbinu. Dužnost koju preuzimam je dužnost koja znači vjernost svim Amerikancima.

Predugo smo obogaćivali stranu industriju nauštrb naše. Isto tako smo oslabljivali našu vojsku, branili smo tuđe granice, a odbijali smo braniti vlastite. Potrošili smo milijarde i milijare dolara u inozemstvu, dok je američka infrastruktura propadala. Obogaćivali smo druge zemlje, a bogatstvo, snaga i samouvjerenost naše zemlje smanjivala se. Tvornice su se zatvarale i odlazile iz naše zemlje, a da nitko nije pomislio na milijune američkih radnika koji su ostali bez posla. Naša je srednja klasa uništena i njihovo bogatssvo je redistribuirano diljem svijeta. Sve je to stvar prošlosti. Sad se moramo okrenuti samo budućnosti. Okupili smo se ovdje danas i to je nova poruka koju trebaju čuti svi gradovi, sve strane prijestolnice. Od današnjeg dana našom zemljom će vladati novom vizijom. Od danas će Amerika biti na prvom mjestu. Sve trgovinske odluke, migracijske odluke, donosit će se u korist američkih radnika i obitelji. Moramo zaštititi naše granice . Moramo se pobrinuti da druge zemlje ne uništavaju naše zemlje i tvornice. Zaštita će dovesti do velikog napretka i snage. Borit ću se do zadnjeg atoma svoje snage za vas i nikad vas neću iznevjeriti.

Amerika će opet početi pobjeđivati, kao nikada do sad. Vratit ćemo naše poslove u našu zemlju, osnažit ćemo granice, osnažit ćemo naše bogatstvo i vratit ćemo naše snove. Izgradit ćemo nove ceste i kuće, mostove, aerodrome, tunele, pruge diljem naše prekrasne zemlje. Naši ljudi više neće primati socijalnu pomoć, prionut će na posao kako bi obnovili našu zemlju. Pritom ćemo se držati 2 pravila, kupujte američke proizvode i zapošljavajte američke radnike.

Srž naše politike bit će totalna odanost SAD-u i pute odanosti ponovno ćemo otkriti našu odanost jedni drugima. Kad otvorite srce domoljublju, nema mjesta za predsrasude. Biblija nam kaže kako je dobro kad božji narod živi zajedno.

Nemojte se bojati. Zaštićeni smo i uvijek ćemo biti zaštićeni. Bit ćemo zaštićeni od strane naše sjajne vojske i policije i što je najvažnije, štitit će nas Bog.

I na kraju, moramo razmišljati veliko i sanjati velike snove. U SAD-u znamo da nacija postoji samo ako prosperira. Nikd neemo prihvatiti političare koji su jaki na riječima, ali ne i na djelima, koji se stalno žale, ali nisu spremni ništa poduzeti u vezi toga. Vrijeme za isprazne riječi je završeno. Vrijeme je da prijeđemp na djela. Nemojte nikome dopustiti da kaže da je to nemoguće.

U nađim srcima će se pojaviti novi naionalni ponos i zaliječit će naše rane. Bez obzira jesmo li crni, smeđi ili bijeli, svi krvarimo isto, crvenom bojom domoljublja. Svi uživamo iste slobode i svi pozdravljamo veliku sjajnu američku zastavu. I bez obzira rodi li se dijete u siromašnoj četvrti Detroita ili u Nebraski, svi će oni gledati isto nebo, imat će iste snove i bit će im udahnut život od strane istog stvoritelja. Stoga svim amerikancima u svim gradovima, od oceana do oceana, od plan ine do planine, nikada vas nitko više neće ignorirati. Vaš glas, vaše nade i vaši snovi oblikovat će našu američku sudbinu i vaša hrabrost i ljubav će nas voditi na otm putu.

Zajedno ćemo Ameriku učiniti snažnom, bogatom, ponosno, sigurnom i da, zajedno ćemo Ameriku učiniti velikom. Hvala vam, Bog vas blagoslovio i Bog blagoslovio Ameriku, rekao je Trump.

Facebook Komentari