Proslavljen Dan grada Otočca i zaštitnika Sv. Fabijana i Sebastijana

Piše: Dražen Prša

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Otočcu, danas je započelo svečano obilježavanje Dana Grada Otočca i zaštitnika Sv. Fabijana i Sebastijana.

Vijence su položili i svijeće zapalili u ime Grada gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić, zamjenik gradonačelnika Nenad Janković, dopredsjednici GV Jelena Janjatović i Josip Orešković. Bila je to prigoda da počast poginulim kod spomenika oda i mnostvo građana, uzvanika, predstavnika gradskih službi, ustanova i poduzeća.

dan grada otocca2

Upriličena je svečana procesija i svečana Sv. misa koju je predvodio biskup Gospićko senjske biskupije mons. Zdenko Križić u suslavlju s biskupom u miru mons.dr.Milom Bogovićem i generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom mons.mr.Tomislavom Šporčićem, te još desetak drugih svećenika iz dekanata i biskupije.

Nazočne je pozdravio predsjednik GV Otočca Slaven Prpić koji govorio o Danu Grada Otočca, i izabiru datuma 20. Siječnja i zaštitnika sv. Fabijana i Sebastijana.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac čestitao je građanima Otočca Dan Grada i podsjetio na niz projekata koji se provode na području grada Otočca ali i na one koji tek slijede.

„Štednjom i racionalizacijom poslovanja zadržavamo normalno funkcioniranje grada, gradskih ustanova i poduzeća a tako povećavamo i investicijska ulaganja koja će omogućiti daljnji razvoj. Na samom smo kraju četverogodišnjeg mandata i možemo zaključiti pojedine projekte. Preko 20 milijuna kn zatekli smo dugove, no doveli smo grad u poziciju da može normalno funkcionirati i ulaziti u nove investicije“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac i posebno istaknuo:

Projekt inačice Hidroelektrane Kosinj i Hidroelektrane Senj ono je što želimo, jer bi time bio vraćen sjeverni krak rijeke Gacke u Švičko jezero. Realizacijom ovog projekta značilo bi vraćanje života u Gacku dolinu, oživljavanje turizma i zamašnjak novoga razvoja. Dobili smo obećanja da će se ova inačica razmatrati paralelno sa postojećim, kazao je Kostelac.

dan grada otocca4

Kao izaslanik župana Ličko senjskog nazočne je pozdravio i čestitao Dan grada Branislav Šutić koji je između ostaloga kazao da je lijepo vidjeti sve uspjehe koji se čine u gradu Otočcu, ali treba podsjetiti i na neka vremena iz prošlosti, treba zahvaliti onima koji su to tada učinili, kao Dražen Bobinac koji je imao viziju u ono ratno vrijeme, ali i kasnije, kako voditi grad.

Trebamo svi zajedno iskoristiti članstvo Europske unije, razvijati lokalnu samoupravu kako bi bili što prosperitetniji. Moramo se okrenuti ljudskim resursima, čovjek treba biti u prvom planu. Jedini izlaz su ulaganja i investicije, kazao je Branislav Šutić.
Bila je to prigoda da se dodjele i javna priznanja grada Otočca: Hrvatskom radio Otočcu, plaketa grada Turističkom uredu TZ Grada Otočca, Nadi Avsec, Ivanu Bogdaniću Draženu Ataliću.
Dražen Prša

Facebook Komentari