Održan sastanak vezano uz projekt RCGO Piškornica

Ad

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike danas je održan sastanak o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Sastanku su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sa suradnicima, direktor društva Piškornica d.o.o Mladen Jozinović, koprivničko-križevački župan Darko Koren, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Predrag Štromar, zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek.

Na sastanku su iznijete informacije o trenutnom statusu projekta RCGO Piškornica i aktivnostima koje se poduzimaju.
Direktor društva Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su u prethodnom razdoblju poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti RCGO-a.

Kapacitet mehaničke linije, naveo je, smanjen je sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017.-2022. izgradit će se i sortirnica.

„Uskladit ćemo se sa zahtjevima Ministarstva i služit ćemo sustavu“ – naglasio je Jozinović.
„Mislim da se stvari odvijaju u dobrom smjeru.

Smanjuje se kapacitet, a u centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice“ – rekao je ministar Slaven Dobrović.

Dražen Prša

Facebook Komentari