Ivica Čačić Kockar, novi predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman

Jučer je održana Izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Ličko – senjske županije. U nazočnosti 91 izaslanika izabrana su tijela koja će voditi Zajednicu utemeljitelja sljedeće četiri godine.

Izvješće o radu Zajednice podnio je predsjednik Ivica Čačić Kockar. U svom izvješću osvrnuo se i na Nacionalnu razinu kao njezin dopredsjednik.

Istaknuo je vrlo dobru suradnju utemeljitelja i Županijskog odbora HDZ-a Ličko – senjske županije kao ogledni primjerak kako bi to trebalo biti i u svim Županijama.

Osvrnuo se i na one koji u zadnje vrijeme pokušavaju nestatutarno pristupiti Zajednici, a do jučer su mijenjali političke boje dresova, sa Mesićem i ostalima vodili politiku omalovažavanja HDZ-a i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Izvješće predsjednika je jednoglasno prihvaćeno. U ostatku radnog dijela sjednice izabrana su tijela Zajednice – Županijski odbor, Nadzorni odbor i Izaslanici za Nacionalnu konvenciju Zajednice.

Za predsjednika je ponovno izabran Ivica Čačić Kockar, za potpredsjednike su izabrani Josip Vrkljan, Mile Čančar, Željko Laškarin i Ante Žarkov, a za tajnika Anton Vlainić.

Skupu su nazočili član predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, te predsjednici općinskih i gradskih odbora HDZ-a.

Dražen Prša/L.O./HDZ

Facebook Komentari