Veliki propust organizatora: Hrvatski rukometaši opljačkani u Francuskoj, Babić otkrio što je s Duvnjakom

Nakon puno dobrih vijesti sa Svjetskog rukomentog prvenstva 2017 iz Rouena stigla je i jedna loša. Tijekom noći netko je razbio i opljačkao kombi hrvatske reprezentacije te otuđio dio stvari poput nekih trenirki i majica. U našoj reprezentaciji na press konferenciji nisu mogli puno komentirati jer je u tijeku policijska istraga. Nije jasno kako se to dogodilo pored silnog osiguranja koje je prisutno na prvenstvu zbog mogućih terorističkih napada, piše gol.hr.

”To je veliki propust organizatora jer je kombi bio označen i imao je dozvolu za parkiranje na službenom parkingu. Netko ga je preselio na javno parkiralište koje navodno nije bilo osigurano”, rekao je Ivica Maraš, glasnogovornik rukometnog saveza koji kaže kako se radilo o rezervnoj opremi koja nije toliko važna.

Hrvatska reprezentacija zadržala je i nakon četvrte utakmice stopostotni učinak. Ono što ih sada čeka je derbi skupine protiv Njemačke u petak s početkom u 17:45. Vremena za analizu jučerašnje utakmice i nema pa se izbornik Željko Babić odmah okrenuo pripremi idućeg susreta protiv aktualnih europskih prvaka.

“Sinoć sam pripremio utakmicu. Imamo problema u momčadi s ozljedama još od priprema. Domagoj već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja jer kada se tetiva upali teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke. Bez obzira na to, vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke iako smatram da su u ovom trenutku oni u maloj prednosti, no u jednoj utakmici je sve moguće”, pojasnio je izbornik Babić.

Njemačka se u zadnje dvije godine izuzetno pojačala a predvođena je iskusnim trenerom Dagurom Sigurdssonom. Osvojili su naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj prošle godine i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Izbornik Babić ima odgovor na njihov kvalitetan napad: “Dobra momčad ima više odličnih komponenti. Imaju vratara Wolfa koji radi razliku i sigurno im je donio zlato u Poljskoj. Individualno su jaki i takva je cijela njemačka liga. Odlični šuteri s dobrim kretanjem, izvrsnim protokom lopte i ne dozvoljavaju prekid. Obrana 6-0 koja igra na blok. Na njihov napad s brzim protokom lopte mi ćemo probati s našom obranom 5-1.”

Na izbornika se nadovezao i naš specijalist za obranu Jakov Gojun koji ističe kako će se zajedno sa suigračima dobro spremiti za utakmicu: “Ovo je nova Njemačka koja je sa Sigurdssonom postala jako ozbiljna reprezentacija što i rezultati pokazuju. Očekujem pravu utakmicu. Za to se spremamo i treniramo. Kreću prave utakmice i napokon ćemo vidjeti gdje smo. Nismo još uvijek dali 100% od sebe. Dobro ćemo se spremiti i krenuti jako. Njemačka je puna dobrih igrača. S našom 5-1 obranom možemo zaustaviti njihov protok lopte. Uglavnom su naučeni na 6-0 obranu, tako da ih naša 5-1 uz potporu golmana može namučiti.”

Ostalo je još samo pitanje gdje će se Hrvatska nakon grupne faze preseliti. To ovisi isključivo o utakmici s Njemačkom jer slavlje donosi prvo mjesto i odlazak u Pariz dok poraz i remi nas ostavljaju na drugom mjestu što bi značilo da ćemo susret osmine finala igrati u Montepellieru. Lovro Jotić, jedan od najboljih strijelaca protiv Čilea, naglasio je kako Hrvatska neće kalkulirati: “Kao momčad ne razmišljamo o Parizu ili Montpellieru, radije bi riješili tu zadnju utakmicu pa da onda vidimo. Ne kalkuliramo ništa. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom protiv Čilea, imao sam nekih grešaka, ali u cjelini sam zadovoljan. Puno smo trčali. Malo nas je iznenadila njihova obrana, ali sve u svemu sam zadovoljan. Spremni ćemo dočekati Njemačku.”

Facebook Komentari