VIDEO Sjednica Vlade: Osniva se savjet za pregovore s MOL-om, u njemu nema ministrice Dalić

Ad

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je su i davanja suglasnosti Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) za osnivanje predstavništava HGK u Narodnoj Republici Kini, Republici Srbiji, Bosni i Hercegovini, Republici Turskoj, Saveznoj Republici Njemačkoj, Talijanskoj Republici i Republici Austriji.

Pred Vladom će se naći i prijedlog Nacrta zajedničke izjave o namjeri između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela o suradnji u području sprječavanja katastrofa i reagiranja u hitnim situacijama, osnivanje savjeta za pregovore s MOL-om.

Na početku današnje sjednice Vlade donesena je odluka o osnivanju Savjeta za pregovore s MOL-om oko otkupa INA-e.

Predsjednik Savjeta je premijer Plenković, a članovi su ministri Davor Ivo Stier, Slaven Dobrović, Ante Šprlje, Goran Marić, Zdravko Marić, Tomislav Ćorić i državni tajnik Ante Čikotić.

‘Pozivam sve one koji smatraju da imaju kvalitetan model za financiranje ove operacije da ga predlože. Mi ćemo kao savjet razmotriri sve opcije i izabrati ona koja će biti najbolja, najučinkovitija, najrealnija’, rekao je Plenković, naglašavajući da ne žele da ova transakcija generira novi javni dug.

Povjerenstvo Dalije Orešković objavilo cijelu odluku i obrazloženje oko Martine Dalić, evo gdje je problem

Vlada je dala suglasnost Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) za osnivanje predstavništava HGK u Kini, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Njemačkoj, Italiji i Austriji.

“HGK je u cilju uspostavljanja snažnijih gospodarskih odnosa zatražila osnivanje predstavništava u inozemstvu. Sredstva su osigurana u proračunu HGK. Predstavništva bi počela s radom tijekom ove godine, a u travnju bi počela s radom ona u Beogradu i Sarajevu”, kazala je ministrica gospodarstva Martina Dalić. Kasnije će početi s radom i ona u Šangaju, Istanbulu, Milanu, Beču i Münchenu, a neka će biti smještena u diplomatskim predstavništvima zbog manjih troškova.

Problem javne nabave u tvrtkama

Vlada je u Sabor uputila Izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti sustava javne nabave u trgovačkim društvima. Državni ured za reviziju obavio je reviziju u 20 tvrtki od kojih je 17 u državnom vlasništvu a tri u vlasništvu gradova i županija. Pokazalo se da je sustav javne nabave bio učinkovit u samo četiri društva – Alanu, APIS IT-u, Plovputu i Podzemnom skladištu plina dok su u ostalih 16 potrebna poboljšanja.

Vlada je u javnu raspravu uputila prijedloge dva urbanistička plana uređenja od državnog značaja „Vršna zona“ Medvednica i „Skijaški kompleks“ Medvednica.

Facebook Komentari