Plenković nakon odluke o savjetu o Ini bez M. Dalić: Sudjelovala je u svim razgovorima do sada, sudjelovat će i dalje

“Riječ je o političkoj poruci solidarnosti obzirom na karakter napada u Ujedinjenom Kraljevstvu koje je naša saveznica i partnerica u EU-u i NATO savezu”, istaknuo je premijer Plenković, ne želeći komentirati mogućnost odgovora Moskve na tu mjeru niti imenovati diplomata o kojemu je riječ

Premijer Plenković, ministar Krstičević i ministrica Dalić obratili su se novinarima nakon sjednice Vlade.

Premijer je podsjetio kako je osnovan Savjet za pregovores s MOL-om o otkupu Ine. Podsjetimo, predsjednik Savjeta je premijer Plenković, a članovi su ministri Davor Ivo Stier, Slaven Dobrović, Ante Šprlje, Goran Marić, Zdravko Marić, Tomislav Ćorić i državni tajnik Ante Čikotić.

Savjet će davati smjernice, poduzimati mjere i aktivnosti te predlagati Vladi donošenje odluke vezano uz pripremu, provedbu i financiranje postupka mogućeg otkupa dionica Ine koje drži MOL.

Model koji smo predstavili prije tri tjedna i dalje je najbolji, kazao je premijer.

“Osnivanjem Savjeta želim pokazati otvorenost Vlade i za druge prijedloge. Kao odgovoran predsjednik Vlade želim saslušati i druge modele, pa i one drugih političkih stranaka’, rekao je.

Zašto u Savjetu nema Martine Dalić, upitan je premijer.

“Ministrica Dalić sudjelovala je u svim razgovorima do sada, sudjelovat će i u daljnjim aktivnostima, a o članovima Savjeta smo se dogovorili da je ovo najjprimjereniji model”, rekao je.

Podsjetimo, u srijedu je većinom glasova članova Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, donesena odluka da se pokrene postupak da se utvrdi nalazi li se Martina Dalić u obavljanju dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva u potencijalnom sukobu interesa prilikom donošenja odluka koje izravno ili neizravno mogu utjecati na ostvarivanje privatnih interesa zbog okolnosti da je njezin suprug član Uprave Ine.

VIDEO Sjednica Vlade: Osniva se savjet za pregovore s MOL-om, u njemu nema ministrice Dalić

Facebook Komentari