Kvarnerski otoci bez struje, olujna bura s orkanskim udarima jačim i od 200 km/h….

Olujna bura s orkanskim udarima jačim i od 200 km/h, nanosi snijega, poledica te niske temperature već treći dan uzrokuju velike probleme diljem zemlje.

Iz splitske trajektne luke zbog snažnog vjetra nije isplovio nijedan trajekt, katamaran ni brod.

Zbog orkanske bure i velikih nanosa posolice, morskih čestica i vlage, otoci Krk, Rab, Cres, Lošinj i dio otoka Paga jedan za drugim ostali su između 14 i 16 sati bez električne energije, izvijestili su iz sustava Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS d.o.o.).

Iz HOPS-a mole građane za razumijevanje te ističu da su im sve raspoložive ekipe na terenu te da nastoje što prije popraviti sve kvarove koje je uzrokovalo nevrijeme.

Novog snijega najviše je palo u Ogulinu, Delnicama i Vinkovcima, a jutros je najhladnije bilo na Zavižanu -12°C.

Nema prohodnih cesta za kamione i tegljače iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Istri. Više od 60 kamiona zarobljeno je u Obrovcu.

Dunav je okovan ledom u Hrvatskoj na dijelu od Dalja do Borova Sela. Noćas su dva mađarska ledolomca radila na području Daljske krivine te se jedan uspješno probio do Dalja. Pred njim je još oko 7 do 8 km do Vukovara, odakle bi uzvodno trebao početi lomiti led koj je mjestimice debeo i više od metra.

Sutra se očekuje prestanak oborina i slabljenje vjetra, ali i niže temperature, koje bi u petak mogle biti i ispod -10°C.

Facebook Komentari