Najnovije

Bandić najavio bitnu promjenu: Karta za ZET od prvoga veljače – četiri kune za pola sata vožnje

Izvor: Dražen Prša

Od prvoga veljače ZET će, uz postojeću kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune.

Gradonačelnik Bandić tvrdi da nije riječ o predizbornom potezu iako su nam, još u petak, u Gradskoj upravi, tvrdili da ne namjeravaju mijenjati sustav naplate.
Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. Gradonačelnik Milan Bandić za Radio Sljeme ekskluzivno je najavio:

“…da građani mogu izabrati. Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli iz medija dato građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1.veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri.” 
Samo nekoliko dana ranije, još u petak, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić tvrdila nam je da se ne razmišlja o promjeni sustava naplate:
“Mi smatramo da je to optimalan model za Grad Zagreb i zaista ne vidimo razloga da se uvodi neka karta po stanicama – za jednu stanicu, za dvije…tako da smatramo da jednokratna karta od 10 kuna je model za Grad Zagreb prihvatljiv i mi zasada ne vidimo da bi išta drugo mogli dobiti kad bi to izmijenili.”

Facebook Komentari