Žinić: Pitanje u kojem smjeru bi išao Domovinski rat da nije bilo priznanja, ponosan sam što smo stvorili državu

Nakon 25 godina osjećaji se vrate u to vrijeme. Ovo je jedan od važnijih datuma u hrvatskoj povijesti, moram istaknuti jedan entuzijazam koji je tada vladao i zajedništvo među hrvatskim narodom. Nismo bili ni svjesni značaja priznanja, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nakon današnje svečane sjednice Sabora povodom 25 godina međunarodnog priznanja RH.

“Da se to nije dogodilo pitanje u kojem smjeru bi išao Domovinski rat, vjerojatno bi bilo teže doći do svih onih pobjeda”, ocijenio je Žinić za Hrvatsku danas.

“Moram se prisjetiti predsjednika Tuđmana, svakako je najzaslužniji, koji je poveo narod u stvaranje Hrvatske, a to je bio višestoljetni san svih Hrvata, mnogi to nisu doživjeli, ali mi smo imali tu sreću da smo stvorili državu. Kod mene je izražen veliki ponos, sreća i zadovoljstvo da sam bio ta generacija i kao ratnik i danas kao političar koji vodi određene poslove na regionalnoj razini”, kazao je Žinić.

Posebno je istaknuo i značaj branitelja, pogotovo onih koji su dali život za svoju državu.

“Moram istaknuti i značaj branitelja i civila koji su dali život za Domovinu, a posebno ističem branitelje iz svoje županije koji su stvarali ovu državu”, rekao je Žinić.

Danas je veliki problem što mladi odlaze iz Hrvatske, a sisačko-moslavački župan vjeruje u bolja vremena.

“Poruka mladima, nemojte posustati, svjestan sam da danas puno mladih ne radi, ali neka budu ustrajni i hrabri kao i naši branitelji koji su stvarali državu jer dolaze bolja vremena”, poručio je Žinić.

Facebook Komentari