Večerašnji protivnik Hrvatske od 20:45 je Bjelorusija, sve osim pobjede Kauboja bila bi senzacija

Hrvatski rukometaši su nakon prva dva kola ubilježili dvije pobjede i zajedno s Njemačkom drže vrh skupine C Svjetskog prvenstva u rukometu 2017, piše gol.hr.

Nakon pobjede protiv Saudijske Arabije u petak, u subotu je Hrvatska pobijedila Mađarsku i tako najavila borbu za prva dva mjesta u grupi.

Takav je rasplet sve očitiji jer Bjelorusija i Čile (srijeda) ne bi smjeli stati na put hrvatskim rukometašima, a onda bi u petak Hrvatska i Njemačka trebali odlučiti o broju 1. Europski prvaci Nijemci su brutalnim gaženjem Čilea najavili kako su opravdano jedni od favorita za medalju na ovom Svjetskom prvenstvu.

Taj Čile je pobijedio Bjelorusiju u prvom kolu i tako potvrdio kako južnoameričke reprezentacije više nisu laki protivnici uvijek favoriziranim Europljanima. Pokazala je to i pobjeda Brazila protiv Poljske, koja je istina devastirana brojnim ozljedama. Argentinci u grupi D tek čekaju prvu pobjedu, ali oni su u prva dva kola igrali s najjačima – Danskom i Švedskom.

Večerašnji protivnik Hrvatske od 20:45 je Bjelorusija. Nema više Sergeja Rutenke pa su onda problem i Čile i Saudijska Arabija koju su pobijedili tri razlike. Ova reprezentacija nikad nije pobijedila naše pa bi sve osim pobjede Kauboja bila senzacija.

Izgledaju prilično sporo za brzi rukomet kakav danas gledamo. Za Hrvatsku će Bjelorusi morati igrati na granici svojih mogućnosti što znači puno bolje nego u prve dvije utakmice. Probat će spasiti ulazak u nokaut fazu nekim iznenađenjem, no zbilja bi naši rukometaši morali imati katastrofalan dan da izgube večerašnji susret.

U našoj reprezentaciji čeka se da prorade nominalno prva dva vanjska pucača Stipe Mandalinić i Luka Stepančić. Protiv Mađarske su proradili Marko Mamić i Luka Šebetić s klupe tako da ne trebamo previše brinuti, ali za primjerice Njemačku i nastavak natjecanja u nokaut fazi ovaj dvojac će biti itekako potreban u svom najboljem izdanju.

Facebook Komentari