Evo gdje je Predsjednica RH bila u vrijeme priznanja Hrvatske, dosta je polemike izazvalo u lijevim krugovima

Ad

Kolinda Grabar-Kitarović je u vrijeme priznanja Republike Hrvatske stažirala u međunarodnom odjelu Ministarstva znanosti, rekao je Luka Đurić, glasnogovornik Predsjednice Republike, za Dnevnik.hr.

Prema njegovim riječima, današnja Predsjednica je u Ministarstvu znanosti i tehnologije počela stažirati u siječnju 1992. godine, tako da je upravo u vrijeme međunarodnog priznanja Hrvatske, 15. siječnja kada su Hrvatsku priznale sve zemlje članice Europske zajednice, bila u međunarodnom odjelu toga Ministarstva.

U travnju iste godine javila se na javni natječaj, nakon čega se i zaposlila u Ministarstvu znanosti, također u međunarodnom odjelu.

Grabar-Kitarović je u svom govoru u nedjelju na svečanosti povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, između ostalog pozdravila i “svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju”, s kojima je “imala čast raditi u to vrijeme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i neovisnost”. Upravo je ta rečenica izazvala polemiku u javnosti, jer se iz njenog životopisa ne može zaključiti da je u siječnju 1992. doista radila s hrvatskim diplomatima.

U njenom službenom životopisu objavljenom na stranicama Ureda predsjednice doista piše da je karijeru započela 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije, ali nema detalja o početku rada, kao ni poslova na kojima je radila.

“Kolinda Grabar-Kitarović karijeru započinje 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a 1993. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske”, piše u službenom životopisu Grabar-Kitarović.

Facebook Komentari