VIDEO Predsjednica RH: Prisjećamo se i zahvaljujemo prije svega prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Ad

Na glavnome zagrebačkom trgu održan je koncert pod nazivom “Moja domovina”. Okupili su se mnogi građani, a pridružili su im se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Božo Petrov.

Nakon što je prisustvovala misi zahvalnici u zagrebačkoj katedrali, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je svim građanima čestitku u povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske te zahvalila svima koji su se za to izborili.

Nisu to bila laka vremena, izboriti se ne samo za međunarodno priznanje već i općenito za pravo na postojanje kao država, kao nacija, poručila je. Ovom prigodom prisjećamo se i zahvaljujemo prije svega prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim njegovim suradnicima, vladi nacionalnog jedinstva, ali i svima koji su se na bojištu borili za Hrvatsku. Svim braniteljima i svima onima koji su bili na drugoj hrvatskoj boljišnici, a to su bili hrvatski diplomati, koji su se svojim neumornim radom izborili za međunarodno priznanje, koje je Hrvatsku zauvijek postavilo na zemljovid svijeta kao suvremenu demokratsku državu, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Facebook Komentari