Srbija opasno kuha na Kosovu po scenariju iz devedesetih: Red prijetnji iz Beograda, red mitinga ‘ugroženih’ Srba

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je održan prosvjedni skup Srba, s kogojega je poručeno da službeni Beograd neće dozvoliti nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji i zatraženo poštovanje prava na slobodu kretanja.

Prosvjed je održan u centru grada ispred spomenika Knezu Lazaru a prisustvovali su mu građani sa sjevera Kosova, predstavnici Kancelarije za KiM Vlade Srbije, predstavnici općtina sa srpskom većinom na Kosovu, studenti, predstavnici Srba u kosovskim institucijama i drugi, javlja Tanjug.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost da će se “svaki sljedeći pokušaj kosovskih institucija da izazovu sukob, poput događaja vezanih uz vlak, završiti loše”.

“Upozoravam sve u privremenim institucijama u Prištini da ne stupaju na teritorij gdje ne mogu biti. Mi ne želimo rat, ali po Ustavu smo dužni zaštititi svaki pedalj svojeg teritorija i građane. Svaki novi pokušaj završit će loše. O tome neka razmišljaju Albanci i njihovi sponzori”, poručio je Nikolić.

Kazao je i da EU mora dati odgovor je li točna izjava kosovskog premijera Ise Mustafe da su za zaustavljanje vlaka imali suglasnost EU-a.

Srbijanski predsjednik Nikolić ratom otvoreno prijeti Kosovu: Po Ustavu smo dužni zaštititi svaki pedalj svojeg teritorija

Facebook Komentari