HNS: Vodstvo Mosta iz dana u dan potvrđuje koliki su politički diletanti i neznalice

HNS je u priopćenju napao Most i čelnika te stranke Božu Petrova. Priopćenje prenosimo i cijelosti.

“Prije više od četiri mjeseca, kada je uoči izvanrednih parlamentarnih izbora, nakon rušenja vlastite Vlade, Most postavljao ultimatume i zahtijevao jamstva drugih političkih stranaka, HNS je zatražio od Mosta sedam jamstava koja su preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti. Stava smo da je takvo djelovanje za Most nemoguća misija. U skladu s našim očekivanjima, vodstvo Mosta iz dana u dan, na opću žalost hrvatskih građanki i građana, potvrđuje koliki su politički diletanti i neznalice. Posebno ćemo se osvrnuti na točke 1. i 6. naših uvjeta:

  1. MOST će početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih. MOST će prestati političku odgovornost prebacivati na povjerenstva, stručnjake, liječnike, specijaliste, indicije obavještajne zajednice, konzultacije kod predsjednice ili referendume.
  2. MOST će svečano obećati da će dužnosti u Vladi obnašati tek nakon završetka ubrzanog tečaja iz funkcioniranja države i gospodarstva, a u skladu s potrebama građana i važnosti situacije u državi, što znači i nakon 17:00 sati radnim danom te u dane vikenda.

Neodgovornost prema dužnostima koje su preuzeli u Vladi, nesnalaženje i neznanje zorno su prikazali izmišljanjem povoda za referendum, ne bi li prebacili lopticu odgovornosti na građane, te najavama promjene Ustava, kojima je čelnik Mosta Božo Petrov htio „zaštiti HEP“.

Predlažemo vodstvu Mosta da prije takvih izjava pročita Ustav, jer da su to učinili znali bi da sve već piše u članku 52. Osim što nisu u stanju pročitati Ustav, ne razumiju ni da se materija o kojoj govore regulira zakonom, a ne Ustavom. Možemo samo zaključiti da gradivo iz Politike i gospodarstva, koje se uči u četvrtom razredu srednje škole, Božo Petrov i njegova ekipa još nisu svladali.

Umjesto davanja nesuvislih izjava i prijedloga, vodstvu Mosta bilo bi pametnije preuzeti odgovornost i pronaći pravo rješenje za kupnju INA-e. HNS će uskoro prezentirati svoj model otkupa INA-e, kojem su se članovi današnje Vlade prije dvije godine protivili, a kojim se INA može otkupiti bez prodaje HEP-a“, stoji u priopćenju.

Facebook Komentari