Grabar-Kitarović i Petrov čestitali građanima obljetnicu priznanja: Nije bilo lako, uvijek može bolje

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Sabora Božo Petrov uputili su čestitku u povodu 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske. Prije toga su bili na misi zahvalnici u zagrebačkoj katedrali.

“Svim građanima i građankama, svim Hrvaticama i Hrvatima čestitam 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Nisu to bila laka vremena, izboriti se ne samo za međunarodno priznanje već općenito pravo na postojanje kao država, kao nacija. Ovom prigodom prisjećamo se i zahvaljujemo prije svega prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim njegovim suradnicima, vladi nacionalnog jedinstva ali i svima koji su se na bojištu borili za Hrvatsku. Svim braniteljima i svima onima koji su bili na drugoj hrvatskoj boljišnici, a to su bili hrvatski diplomati, koji su se svojim neumornim radom izborili za međunarodno priznanje, koje je Hrvatsku zauvijek postavilo na zemljovid svijeta kao suvremenu demokratsku državu”, poručila je Grabar-KItarović.

Obratio se i Petrov.

“Danas svi građani Republike Hrvatske trebaju biti ponosni na to što smo se uspjeli izboriti za svoju domovinu, za svoju Republiku Hrvatsku. Naravno, uvijek postoji mogućnost da se napravi i bolje i čeka nas dosta trnovit put da bismo mogli ostvariti sve ono za što su nas zadužili oni koji su se borili za Hrvatsku. Isto tako nadam se da će i oni koji dođu nakon nas, kada se osvrnu na naše djelovanje, moći jednom reći da smo dali zaista sve za dobrobit Republike Hrvatske i da smo pokazali da možemo voljeti svoju domovinu”, poručio je predsjednik Sabora.

Facebook Komentari