U Vukovaru je obilježena 25. godišnjica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U Vukovaru je obilježena 25. godišnjica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a ujedno i 19. godišnjice završetka mandata UNTAES-a i procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Izaslanstvo Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, saborska zastupnica Marijanom Balić i gradski vijećnici polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odali su počast svima koji su svoj život dali u obrani Hrvatske.

Gradonačelnik Penava tom je prilikom rekao kako je prije 25 godina u ovo vrijeme međunarodna zajednica priznala Republiku Hrvatsku te se zahvalio hrvatskim braniteljima od Vukovara do Dubrovnika, koji su se borili u ratu, kao i prvom predsjedniku države.

“U nastavku Domovinskog rata Hrvatska je pobjedonosnim bitkama dovela i do procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, izlaska na cijelu hrvatsku granicu, pa tako i do povratka u naš Vukovar”, rekao je Penava te dodao kako tim povodom odajemo dužnu počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu bez čijih života ne bi bilo niti današnje Hrvatske.

“Prigoda je prisjetiti se i s kakvom je ljubavlju i u kakvom je zajedništvu stvarana samostalna, suverena i međunarodno priznata Republika Hrvatska i zazivam da istim žarom nastavimo dalje u stvaranju puno bolje Hrvatske”, zaključio je gradonačelnik Vukovara.

Vijenac su položili i predstavnici udurga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara na čelu s predsjednikom KUPDR Franjom Šoljićem, a molitvu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio je župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Facebook Komentari