Petir napala Beljaka: Preuzeo je HSS kako bi mogao sklapati koalicije koje odgovaraju njegovim osobnim interesima

Marijana Petir, suspendirana članica HSS-a, na facebooku je komentirala Izbornu skupštinu te stranke.

“Pristupom politici koji nije zabilježen na ovim prostorima, Krešo Beljak preuzeo je Hrvatsku seljačku stranku kako bi i dalje mogao sklapati koalicije koje odgovaraju isključivo njegovim osobnim interesima.

Poduzeo je niz nedemokratskih i protustatutarnih aktivnosti kako bi eliminirao sve svoje neistomišljenike i protukandidate i kako bi ostao na čelu HSS-a, iako je svima posve jasno da on svojom ideologijom, svojim vrijednostima, prošlošću, ali i sadašnjošću s pravim članovima HSS-a i s naukom braće Radić ne dijeli ništa.

U skupštini HSS-a koja je u tijeku, a čine je delegati izabrani na nelegalnim skupštinama općinskih, gradskih i županijskih organizacija, zrcali se način upravljanja Kreše Beljaka. Njemu Zakon i Statut ništa ne predstavljaju, no trebalo bi predstavljati Ministarstvu uprave, stoga očekujem od njih da to i pokažu i zaustave uništavanje najstarije stranke u Hrvatskoj”, napisala je Petir na facebooku.

Podsjetimo, Beljak je jedini kandidat, a ranije je suspendirao 21 člana koji su bili kritički prema njegovom djelovanju i putu kojim vodi stranku.

Facebook Komentari