Loši vremenski uvjeti: HAK vozačima savjetuje da odgode putovanje ako je moguće

Zbog loših vremenskih uvjeta diljem zemlje; snijeg, olujni vjetar, kiša, magla i poledica, HAK vozačima savjetuje da ako je moguće odgode putovanje. Onima koji putuju savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom Kotaru, Lici, Istri, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, upozoravaju u HAK.

Zabilježeno je više prometnih nesreaća, a neke ceste su blokirali kamoini koji su popriječili autoceste i državne ceste.

Ralice su probijale zagrebačku Sljemensku cestu, gdje je bilo zapelo pet autobusa s djecom koja su se vraćala sa skijanja.

U Zagrebu je došlo i do sudara u Gospodskoj ulici u zapadnom dijelu grada. Zbog skliske ceste automobil je prešao u suprotni smjer i tako izazvao prometnu nesreću.

Najteže je u Varaždinskoj županiji, između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba – gdje je promet prekinut zbog teretnih vozila koja su prepriječila cestu.

Promet je bio blokiran i u smjeru Ladanja prema Ivanecu, gdje je ralica udarila u autobus, pišu 24sata.

Postoji mogućnost da će se u pojedinim dijelovima zemlje kiša lediti na tlu. Zbog sve je za pojedine dijelove zemlje oglašen crveni i narančasti alarm.

Do subote ujutro u gorskim predjelima moguće je da će napadati novih 25 cm snijega, ponegdje i više. Na moru probleme radi obila kiša i jugo.

U subotu i nedjelju najavljeno je smirivanje vremena, a zatim od ponedjeljka novo zahlađnjenje i nove oborine: snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mjestimice susnježicu i snijeg. Oborina bi moglo biti sve do četvrtka.

Facebook Komentari