Hrvatska – 25 godina priznanja: Iskažimo zahvalu i adekvatno skrbimo za branitelje, sunarodnjake u BiH i iseljeništvo

Milijan Brkić

Potpredsjednik sabora Milijan Brkić oglasio se na fb-u povodom 25 obljetnice priznanja Hrvatske i podijelio Thompsonovu pjesmu.

[ UVIJEK PONOSAN NA SVOJU ZEMLJU ]

Dragi prijatelji, 15. siječnja 1992. godine, jedan je od najvažnijih događaja u hrvatskoj povijesti. Republika Hrvatska je postala međunarodno priznata država, a hrvatskom narodu je osigurana državna neovisnost i suverenitet zemlje.

Danas s ponosom možemo govoriti o tom VELIKOM POVIJESNOM DOGAĐAJU, reći OVO JE MOJA ZEMLJA i slobodno ŽIVJETI NA SVOJOJ ZEMLJI. Tu privilegiju s velikim poštovanjem moramo znati cijeniti i uvijek zahvaliti onima koji su nam je omogućili – HRVATSKIM BRANITELJIMA I ZAJEDNIŠTVU HRVATSKOG KORPUSA!

Slijedeći jasnu viziju o samostalnosti svoje zemlje i hrabro vođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ljubav, borba i žrtva hrvatskih branitelja, Hrvata u BiH i hrvatskih iseljenika za Domovinu – nikada se ne smiju zaboraviti jer bez njih danas ne bi bilo Republike Hrvatske!

Stoga uputimo danas ISKRENU I VELIKU ZAHVALU ZEMLJAMA koje su 1992. godine priznale neovisnost i suverenitet Republike Hrvatske, te ŽIVIMO U ZAJEDNIŠTVU HRVATSKOG NARODA i S PONOSOM NA SAMOSTALNU ZEMLJU HRVATSKU.

Svakodnevno svojim radom i djelima, te rješavanjem konkretnih pitanja iskažimo zahvalu i adekvatno skrbimo za hrvatske branitelje, naše sunarodnjake u BiH i hrvatsko iseljeništvo, koji su u zajedništvu i ljubavi stvarali našu Domovinu. Pokažimo time kako se živi za svoju zemlju i svoj narod – to je naša obveza!

Facebook Komentari