Gradonačelnik Zagreba Bandić obišao zimsku službu: Do ponedjeljka ujutro mora sve biti polizano

Od jutros za sav je promet otvorena Sljemenska cesta u Zagrebu. Iza zagrebačke zimske službe radna je noć. Gotovo sve ralice bile su na terenu kako bi se omogućilo sigurno prometovanje gradskim ulicama.

Tijekom dana ceste će se dodatno čistiti, a gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno je obišao zimsku službu kako bi se uvjerio da je posao odrađen i da je sve spremno u slučaju novog nevremena.

“Do ponedjeljka ujutro mora sve biti polizano što se tiče tramvajskih stajališta, autobusnih stajališta, prilaza institucijama, kulturnim, zdravstvenim, javnim i tako dalje. Kad ljudi krenu na posao, ne smije nitko ugaziti u bljuzgu. Ukoliko bude – bit će posljedica i odgovornosti”, rekao je Bandić.

U Zagrebu je sinoć svih 259 ekipa Zimske službe Zagrebačkih cesta bilo na terenu i od snijega čistilo grad te su sve ceste bile prohodne. Sljemenskom cestom, koja je do daljnjega zatvorena za promet, autobusi s djecom spustili su se u grad nakon što su se do njih probile ralice.

Autobusi u snijegu, sažetak je sinoćnje mini-drame sa sljemenske ceste. Pet autobusa s djecom na povratku sa skijanja zapelo je u snježnim nanosima.

Djeca su na Sljemenu nešto više od sat vremena čekala da im u pomoć stignu ralice iz Zagreba koje su potom probijale Sljemensku cestu kako bi se djeca vratila sa skijanja.

Facebook Komentari